- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Найбільша інвестиція

СП ПГНК за спеціальними дозволами видобуває нафту і газ із Ігнатівського, Мовчанівського, Руденківського та Новомиколаївського родовищ (Полтавська область), проводить геологічне вивчення на Єлизаветівській та Заплавській площах (Полтавська й Дніпропетровська області).

Наразі відбувається завершення робіт із встановлення  комплексу обладнання для відбору скрапленого газу та терміналу з його зберігання й відвантаження. Цими днями тут розпочалися пусконалагоджувальні роботи.

Вартість проекту становить близько 11 мільйонів доларів США. Це є найбільшою цьогорічною інвестицією у модернізацію виробництва. Крім цього, заплановано витратити 25 млн доларів США на розробку родовищ (буріння, експлуатацію та розвідування свердловин).

Нещодавно голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко зустрівся з керівниками СП ПГНК. Під час робочої зустрічі йшлося як про поточну роботу, а в 2011 році фахівцями компанії пробурено 5 свердловин та виконано капітальний ремонт 10 свердловин, видобуто 2 мільйони 200 тисяч тонн нафти й понад 5 мільярдів кубометрів природного газу, так і про перспективи.

Варто додати, що компанія, в якій працюють понад 500 осіб, є одним із найбільших платників податків в Україні, а сума благодійної допомоги, наданої у 2010 році установам та організаціям Полтавської області, перевищує 4,5 мільйона гривень.

Print Friendly, PDF & Email [1]