- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Соціальні проблеми розв’язуються в комплексі

– Крім соціального аспекту, в справи є ще одна важлива складова, – говорить начальник обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва. – Кошти у вигляді податків повертаються у бюджет. До того ж у місцевий. А це – десятки тисяч гривень, і вони для Лохвиці не зайві.

Фірмі "Ворскла" тепер треба шукати додаткових партнерів для розширення виробництва, і в керівника підприємства Віктора Чміля необхідні домовленості вже є. Що стосується Лохвицького цеху, то тут зайнятість на два роки гарантована, оскільки робочі місця дотуються з Державного бюджету. Крім цього, доки жінки набуватимуть необхідної кваліфікації, надаватиметься підтримка й головного підприємства. В перспективі заробітна плата очікується на рівні середньої по району, а втім, у кого буде високий виробіток, той отримуватиме значно більше.

Голова Лохвицької районної державної адміністрації Анатолій Заславець переконаний, що вже найближчим часом кількість робочих місць у цеху може бути доведена до сімдесяти і виробничий підрозділ отримає відносну самостійність. Для району це дуже важливо, адже різниця між попитом і пропозицією на робочі місця тут більша середньообласної.

До речі, подібний проект за участю обласного центру зайнятості й фірми "Ворскла" нещодавно реалізований у Кобеляках на базі діючого ПП "Кобеляки світ". Тут працевлаштовано 26 жінок, з яких 21 – на дотаційні робочі місця. Для п'ятнадцяти із них було організовано професійне стажування безпосередньо на робочому місці.

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко наполягає на тому, щоб подібні міні-проекти були в усіх районах, адже таким чином розв'язуватиметься проблема зайнятості населення. У планах начальника обласного центру зайнятості Катерини Клавдієвої – відкриття ще одного подібного цеху в Зінькові.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко на відкритті цеху в Лохвиці наголосив, що це є наочним свідченням реалізації планів і програм Президента України Віктора Януковича, Уряду щодо стабілізації економічної ситуації, модернізації країни, залучення інвестицій і поліпшення життя людей.

Print Friendly, PDF & Email [1]