- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Все про музеї Полтавщини

Він є частиною проекту "Все про всі музеї України", яким опікується благодійний фонд Миколи Томенка "Рідна країна", на рахунку якого – чимало уже здійснених справ, що сприяють національно-культурному розвитку суспільства, збереженню нашої багатої спадщини, а також пам'яток історії та культури.  Серед них – акції "Пізнай Україну", "7 чудес України", "Головні пісні та мелодії України", аудіовидання "Класика української літератури. Живі голоси" та багато інших. Усі вони так чи інакше пов'язані з Полтавщиною, до того ж, як наголосив Володимир Марченко, Микола Томенко надавав відчутну підтримку музеям нашої області та іншим закладам освіти і культури.

Віце-спікер розповів, що до нового проекту вже приєдналися 25 областей України, інформація про музеї видається окремими брошурами, розміщується на інтернет-порталах. У майбутньому має вийти довідник, що міститиме дані про майже 700 музеїв України. Це важливо не лише для іноземних туристів, а й для усіх українців, бо, на жаль, не так часто люди відвідують музеї, вивчають їхні надбання, якими усі ми маємо пишатися. Для школярів похід у музей, наголосив він, буде кориснішим, аніж так званий відпочинок у пришкільному таборі.

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко зазначив, що подібні акції й проекти приурочені до 20-річчя Незалежності України – до цього свята маємо готуватися відповідально, усвідомлюючи його значення для держави і для кожного її громадянина. Одним із наступних ним ініційованих проектів стане радіомарафон, де молодь – ровесники Незалежності – читатиме вірші про Україну. В ньому візьмуть участь і полтавські студенти.

Бібліотекам і музеям міста Микола Томенко подарував "Український щорічник" та книгу Михайла Чалого "Життя і твори Тараса Шевченка". А наступною на Полтавщині подією за його участю стане відзначення 170-ї річниці від дня народження нашого видатного земляка Михайла Драгоманова.

Print Friendly, PDF & Email [1]