- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Подія державного значення

– Безумовно, роль Конституції в Українській державі надзвичайно важлива. Депутати Верховної Ради, які у 1996 році ухвалювали її в напруженій обстановці, усвідомлювали це. Тоді країна отримала Основний Закон, за яким прожила вже 15 років, незважаючи на непрості умови розбудови української державності, суперечки, що точаться навколо окремих конституційних положень. Дата, яку ми відзначатимемо незабаром, є приводом для цивілізованої дискусії на науковому й громадському рівнях із приводу удосконалення Конституції з огляду на державотворчий процес, який в нашій країні триває, – зазначив Олександр Удовіченко, відкриваючи конференцію.

 Володимир Онищенко, вітаючи учасників конференції з нагоди 15-ї річниці прийняття Конституції України, наголосив, що Полтавська обласна рада як вищий орган місцевого самоврядування в області, в якому представлений широкий спектр політичних партій, є прикладом реалізації демократичних засад, задекларованих в Основному Законі:

– Це означає, що за роки існування в Україні власної Конституції ми навчилися чути одне одного й спільно працювати на благо громади.

Учасники науково-практичної конференції, наголошуючи на тому, що Конституція України визнана в світі однією з найкращих, водночас відмічали й її недоліки. З цього приводу фахівці наголосили на тому, що конституційний процес повинен бути динамічним і відповідати суспільним реаліям. Водночас вони закликали присутніх дотримуватися існуючих нині конституційних норм для розбудови справді правового демократичного суспільства.

Print Friendly, PDF & Email [1]