- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Стимул для активного життя

Валерій Прокопович кардинально змінив життя після виходу на пенсію. Перебрався з міської квартири, де вже підростали онуки, на сільський простір. Разом із дружиною придбали будинок. Влаштувався токарем у виробничі майстерні агрофірми “Маяк”. На дозвіллі полюбляє риболовлю і бджільництво.

– Із “Зорею Полтавщини” я познайомився в 1957 році, коли приїхав у Полтаву з естонського міста Нарва, – розповів Валерій Дорошенко. Народився він у російській Вологді, голод 1946-го пережив на маминій батьківщині, в Ленінградській області. Батько загинув на фронті. В Естонію мама з двома дітьми переїхала після війни – там давали житло в бараках тим, хто влаштовувався працювати на текстильному комбінаті. Там і виріс. У юності хворів. І коли лікарі порадили змінити клімат, поїхав у Полтаву, яку до цього тільки на карті бачив, до тітки і дядька, Марії Леонтіївни Дорошенко і Василя Пантелеймоновича Носаня. – Вони передплачували “Зорю Полтавщини”, по ній я і навчився розуміти українську мову, пізніше – говорити. Вже у власній родині ми періодично передплачували то “Комсомолець Полтавщини”, то “Зорю…” А відколи поселився в Човно-Федорівці, постійно передплачую “ЗП”, – поділився спогадами наш передплатник. Йому подобаються додатки, з яких можна взяти багато корисного. Говорить, що міському подружжю, яке раніше й дачі не мало (нині дружина вже відійшла за вічну межу), доводилося до всього доходити своїм розумом – розробляти город, розбиратися в сортах… Дещо у сусідів питали, дещо в книжках знаходили. І додаток “Сійся, родися!..” багато в чому допоміг.

– Люблю читати життєві історії, поради по господарству, по здоров’ю, рецепти народної медицини. Я вже людина немолода, а в селі треба довго зберігати активність. Тут багато своїх принад – чисте повітря, тиша, природа, власноруч вирощені екологічно чисті продукти, – говорить співрозмовник. – До мене приїздять діти, онуки, яких уже четверо. Є робота за фахом. Зараз наше господарство “Маяк” входить до складу агрофірми імені Довженка холдингу “Астарта-Київ”, тож працюю в найпотужнішій агропромисловій компанії України і горджуся цим. Кормоподрібнювач від “ЗП” – річ дуже корисна, прислужиться в присадибному господарстві. Передплачуватиму газету й надалі, можливо, ще щось виграю! Редакційному колективу бажаю всього найкращого, робіть для нас цікаву газету. Ми, читачі, завжди чекаємо виходу кожного номера.

Print Friendly, PDF & Email [1]