- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Майбутнє лісу формують юні

Переможцем конкурсу в номінації на кращий малюнок став учень 3-го класу Великосорочинської ЗОШ Миргородського району Іван Півень, а в літературній номінації найкращим був визнаний твір учениці 8-го класу Лубенської ЗОШ №4  Анни Ворони.

Загалом, за підсумками організаторів акції “Майбутнє лісу – в твоїх руках!”, її учасники висадили понад 800 тисяч саджанців на площі 190 га, очистили від побутового сміття більше 275 га лісових насаджень, упорядкували парки й сквери.

На сьогоднішній день основне завдання лісового господарства області – забезпечення стовідсоткового збереження лісів від пожеж. На цьому наголосив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Тараненко під час спілкування з журналістами:

– Нині обласним управлінням лісового та мисливського господарства разом із облдержадміністрацією, підрозділами МНС  створено штаб із охорони лісів від пожеж. Видано розпорядження голови ОДА про обмеження відвідання хвойних насаджень, а також приведено в повну готовність усю нашу пожежну техніку, встановлено 10 камер відеоспостереження за лісами. Здійснюватимуться спільні  рейди пожежників, співробітників правоохоронних органів та силових структур із метою попередження виникнення лісових пожеж.

Print Friendly, PDF & Email [1]