- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Найперспективніші інвестиції

Щодо допомоги студентам в Україні від вітчизняних меценатів чи бізнесменів, то така інформація є досить скромною, тому сприймається з особливою повагою. Зокрема у Кременчуці з 2005 року діє благодійна стипендіальна програма Всеукраїнського благодійного фонду “Джерело Дніпра”. У рамках проекту “Наше майбутнє” за рішенням почесного президента Фонду Володимира Матицина щороку на кожний із двох семестрів призначаються щомісячні стипендії кращим студентам дев’яти ВНЗ Кременчука І–ІV рівнів акредитації. Майже сто студентів уже отримали таку допомогу. Минулого року стартувала ще одна ініціатива Фонду в цьому напрямі. Йдеться про підготовку обдарованих випускників із малозабезпечених сімей до вступу до ВНЗ, зокрема про оплату навчання на підготовчих курсах Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. Метою цієї програми є отримання рівного доступу молоді до вищої освіти незалежно від соціального стану.

Нещодавно ще шість випускників, відібраних на конкурсній основі, переважно із сімей бюджетників, отримали сертифікати про закінчення навчання й готуються до вступної кампанії.

– За вами – майбутнє. Від того, якими фахівцями ви станете, залежить майбутнє України, – наголосив почесний громадянин Кременчука, депутат обласної ради Володимир Матицин під час вручення сертифікатів.

На його переконання, допомога в здобутті освіти – це найкращі інвестиції у розвиток держави.

Print Friendly, PDF & Email [1]