- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Від стабілізації цін – до стабілізації ринку

Серед причин, які негативно впливають на ціноутворення, доповідачі відзначали діяльність посередницьких структур, які “накручують ціни”, та порушення діючого порядку ціноутворення. Контролюючими органами при перевірках такі факти було встановлено у 98 відсотках випадків. Це в основному завищення граничних рівнів рентабельності та рівнів торговельних надбавок. Позитивно вплинули на стабілізацію цін збільшення чисельності суб’єктів господарювання, ріст промислового виробництва, товарообороту, збільшення питомої ваги товарів місцевого виробництва, організація органами влади ярмаркової торгівлі місцевими товарами.

І хоча порівняльний аналіз показує, що на Полтавщині рівень цін склався нижчий, ніж

у середньому по Україні, голова облдержадміністрації дав принципову оцінку результатам роботи. Він поставив вимогу щодо підвищення відповідальності посадових осіб, адже головне – конкретний результат, а не суха статистика. Олександр Удовіченко нагадав про позицію Кабінету Міністрів щодо необхідності стабілізації цін, недопущення стихійності в цих питаннях, впливу на формування ринку овочів та активізації ярмаркової торгівлі. Голова облдержадміністрації підкреслив, що кожен порушник державної дисципліни цін має усвідомлювати неминучість покарання.

На апаратній нараді також було підбито підсумки проведення в області двомісячника чистоти й благоустрою. У роботі наради взяв участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко.

Print Friendly, PDF & Email [1]