- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Співпраця із земляками за кордоном

Але через відсутність фінансування відповідної Державної програми у минулому році та призупинення відповідної обласної програми у 2011 році виконання цих проектів опинилося під загрозою. Відтак Віра Кошова звернулася з проханням про фінансову участь обласного бюджету в реалізації цільових програм обласного відділення названого товариства.

– Обласна рада виступає за формування відносин  із  закордонними українцями, підтримку їх як носіїв української культури, мови і духовності, за встановлення дружніх стосунків, зміцнення та поглиблення зв’язків на міжрегіональному рівні, – запевнив Іван Момот. Прикладом цього, на його думку, є відносини, що склалися та успішно розвиваються між Полтавською обласною радою та громадськими організаціями українців у Москві, Санкт-Петербурзі.

Водночас голова обласної ради зазначив, що напрямки роботи з українцями за кордоном повинні знайти відображення у відповідній обласній цільовій програмі.  Такий документ діяв до кінця минулого року. Нині  управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації має розробити проект такої програми на новий період, врахувавши пропозиції громадських організацій, та внести його на розгляд обласної ради.

Print Friendly, PDF & Email [1]