- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Чистою хай буде вода й обминає біда

Загалом же цього року в області вже потонуло 23 особи, серед них – 4 дитини. І це ще до початку купального сезону, який тільки-но стартував. Отож питання безпечного відпочинку людей на воді сьогодні є особливо актуальним. В управлінні з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації повідомили, що цього року в процесі підготовки до купального сезону обліковано 311 місць масового традиційного відпочинку населення на водоймах області, що на 39% більше, ніж у 2010 році; паспортизовано 88 пляжів; створено 54 рятувальних пости. Всі рятувально-водолазні формування, які функціонують в області, пройшли атестацію. Нині фахівці обстежують та очищують підводну частину акваторії пляжів. Продовжиться й практика залучення тимчасово непрацюючих громадян для виконання робіт на сезонних рятувальних постах та проведення громадських робіт із впорядкування пляжів. Уживатимуться заходи щодо дотримання норм чинного законодавства з реалізації та заборони вживання спиртних і слабоалкогольних напоїв у місцях масового традиційного відпочинку на водоймах. Торік проведення антиалкогольних рейдів місцями відпочинку громадян дало позитивні результати. Порівняно з 2009 роком на 10% зменшилась кількість випадків загибелі на воді у нетверезому стані.

Щоб поліпшити ситуацію з облаштування пляжів та безпечного відпочинку людей на водоймах, обласним виробничим управлінням водного господарства вже третій рік поспіль здійснюється передача ставків у оренду, яка передбачає виконання орендарями заходів щодо безпечного відпочинку людей на водоймах.

Втім, одних лише дій влади задля безпечного відпочинку людей на воді замало. Наскільки безпечним цього року буде купальний сезон для наших громадян, значною мірою залежатиме від того, як вони дотримуватимуться правил поведінки на воді.

Print Friendly, PDF & Email [1]