- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Китайські проекти для полтавських підприємств

 

Все це було детально обговорено під час зустрічі  китайської делегації із заступником голови облдержадміністрації Оленою Адамович, начальником управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Дмитром Орловим, виконуючим обов’язки головного управління економіки ОДА Олександром Полупаном, віце-президентом Полтавської торгово-промислової палати Олександром Дудніком.

– Ми маємо намір налагодити тісне співробітництво з вашим регіоном, – повідомив начальник відділу розвитку Комітету розвитку та реформ провінції Ляонін КНР пан Нінг Гугуанг.

Представники китайських компаній і корпорацій різних галузей розповіли про свою діяльність, висловили бажання розпочати співпрацю з підприємствами Полтавської області. Провінція Ляонін має розвинену промисловість, ріст її економіки більший, ніж у приморських регіонах країни, розповіли гості.

У свою чергу Олена Адамович зазначила, що в області створене єдине інвестиційне вікно для організаційної підтримки інвесторів. Полтавщина зацікавлена в оновленні технологічного устаткування на Кременчуцькому нафтопереробному заводі, будівництві мосту в Кременчуці, альтернативних джерелах енергії, проектах у сільському господарстві. А також підкреслила, що  пропозиції гостей будуть обов’язково вивчені й проаналізовані спільно з підприємствами.

Гості з Піднебесної ознайомилися з історичними місцями обласного центру на оглядовій екскурсії, побували в Полтавській державній аграрній академії, де поспілкувалися з науковцями і студентами. У Кременчуці делегація відвідала ВАТ “Крюківський вагонобудівний завод”.

Print Friendly, PDF & Email [1]