- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Як вберегтися від харчових отруєнь під час випускних вечорів

Необхідно не допустити приготування страв у домашніх умовах, а також на об’єктах, які не мають дозвільних документів санепідслужби на їх роботу. До приготування їжі повинні залучатись лише професійні кухарі, які пройшли медичне обстеження та підготовлені за програмою санітарного мінімуму. Батькам дітей та іншим стороннім особам працювати на харчоблоках категорично заборонено. Меню та асортимент страв, що готуються на випускні вечори, повинні бути обов’язково погоджені з місцевою санепідстанцією. Харчоблоки та об’єкти громадського харчування за місцем проведення випускних вечорів необхідно забезпечити технологічним і холодильним обладнанням, холодною і гарячою проточною водою, достатньою кількістю столового і кухонного посуду, розробного інвентарю, миючих і дезінфікуючих засобів.

Категоричною є вимога санепідслужби стосовно заборони вживання на випускних вечорах алкогольних напоїв, приготування та вживання епідемічно небезпечних страв (нарізані салати з майонезом, сметаною, макарони “по-флотськи”, млинці, вареники з сиром, м’ясом, усі види консервованої продукції, виготовленої у домашніх умовах, кондитерські вироби з кремом, холодець, заливні страви, форшмак, риба в’ялена, солона, копчена в домашніх умовах, риба гарячого копчення незалежно від виготовлення).

Обласна санепідстанція сподівається, що освітяни, батьки та випускники навчальних закладів із розумінням поставляться до вимог санепідслужби та забезпечать їх виконання.

Print Friendly, PDF & Email [1]