- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Оздоровлення дітей влітку

Граничні норми витрат на один людино-день у дитячих закладах оздоровлення становлять: у частині сплати вартості набору продуктів харчування – не більше 35 гривень, на лікування і культурне обслуговування дітей – не більше 3 гривень із розрахунку на оздоровчу зміну. Для того, щоб отримати можливість вчасно оздоровити дітей, страхувальник повинен:

a Звернутись до дитячого закладу оздоровлення для отримання рахунку на путівки. У рахунку має бути зазначено термін зміни, кошторисна вартість путівки, у т.ч. вартість харчування, культурного та медичного обслуговування згідно з калькуляцією вартості путівки.

a Підготувати у двох примірниках заявку на часткове фінансування оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення. Один із примірників разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких надаються соціальні послуги, зберігається у страхувальника, другий – подається до виконавчої дирекції Фонду за місцем реєстрації.

a Звернутися до виконавчої дирекції Фонду за місцем реєстрації із заявкою на часткове фінансування оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення та надати копію рахунку.

При опрацюванні заявки на часткове фінансування оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення працівники Фонду перевіряють наявність даних про страхувальника в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, дані про сплату ним єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, правильність заповнення реквізитів та інше. Перерахування коштів страхувальнику на окремий поточний рахунок у банку (органи Державного казначейства України) здійснюється протягом десяти робочих днів із дня надання заявки.

a Оплатити рахунок двома платіжними дорученнями, а саме: одним – частину вартості путівки без урахування коштів Фонду, другим – частину вартості путівки за участю коштів Фонду, після надходження їх на рахунок страхувальника, відповідно до поданої заявки.

a Отримати путівки згідно із накладною, копію якої направити до виконавчої дирекції Фонду за місцем реєстрації. У накладній повинно бути вказано кошторисну вартість харчування, медичного та культурного обслуговування.

Окремо звертаю увагу фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку: з 1 січня 2011 року відповідно до ст. 10 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 8.07.2010 р. № 2464-VI вони мають право на соціальні послуги у разі добровільної реєстрації в органах Пенсійного фонду України та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування перед настанням страхового випадку (обов’язкова наявність копій договору та платіжного доручення про сплату єдиного внеску).

Print Friendly, PDF & Email [1]