- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Комунальні й майнові проблеми

За інформацією генерального директора КП «Полтававодоканал» Андрія Іванишина, через збиткову діяльність, відсутність капітальних інвестицій у розвиток виробництва, дефіцит власних оборотних коштів, Програма з енергозбереження практично не виконується. На 2010 рік потреба в капітальних вкладеннях для її реалізації становила 29 млн грн, фактично підприємству було виділено 3 млн грн із обласного бюджету. Також на зазначені цілі було використано близько 3,7 млн грн власних оборотних коштів. У I кварталі 2011 року фінансовий стан підприємства значно погіршився через зростання цін на матеріально-технічні ресурси та у зв’язку з тим, що послуги населенню підприємство продовжує надавати за збитковими тарифами.

Враховуючи напружений фінансовий стан КП «Полтававодоканал», комісія підтримала пропозицію Андрія Іванишина внести зміни до Програми з енергозбереження  і повернутися до її повторного розгляду. Комісія  рекомендувала головному управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації розробити пропозиції щодо покриття кредиторської заборгованості та забезпечення функціонування КП «Полтававодоканал» без її нарощування. Ухвалено також рішення про продовження спільної роботи з Національною комісією регулювання електроенергетики України щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги підприємства.

* * *

Постійна комісія з питань бюджету та управління майном на своєму зібранні під головуванням Валерія Пархоменка розглянула  бюджетні й майнові питання. У розгляді взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, заступник голови облради Володимир Марченко, керівники обласних служб. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за І квартал 2011 року поінформував начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Володимир Шапошніченко. Обласний бюджет за доходами (без врахування трансфертів та власних надходжень бюджетних установ) виконано в сумі 146,8 млн грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 25 млн грн, або на 20,5%. Цю інформацію комісія взяла до відома та рекомендувала внести проект рішення на розгляд сесії облради.

Депутати ґрунтовно проаналізували пропозиції облдержадміністрації по внесенню змін до показників обласного бюджету на 2011 рік. Володимир Марченко звернув увагу на те, що проект Програми розвитку обласного державного телерадіомовлення ОДТРК «Лтава» на 2011 рік не внесений до обласної ради в установленому порядку, не розглянутий на засіданні профільної комісії, не затверджений на сесії, але на його реалізацію пропонується виділити 100 тисяч гривень. ОДА рекомендовано надати на розгляд обласної ради проект цієї Програми, а пропозицію про спрямування коштів на її виконання визнано передчасною та рекомендовано відхилити.

При обговоренні звернення депутата Володимира Матицина щодо збільшення суми для надання грошової допомоги малозахищеним громадянам, на пропозицію першого заступника голови обласної ради  Володимира Онищенка та депутата Олександра Масенка, головному управлінню охорони здоров’я ОДА рекомендовано провести розрахунки та визначити обсяг коштів, необхідних для покриття з обласного бюджету витрат на лікування хворих в обласному онкодиспансері.

Депутати заслухали та взяли до відома звіти керівників, інформацію начальника управління майном обласної ради Сергія Сагайдачного про підсумки виконання обласної Програми приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Полтавської області, розглянули і схвалили кілька  проектів сесійних рішень. Проект рішення про відзначення         15-ї річниці Конституції України та 20-ї річниці Незалежності України депутати підтримали, однак, зваживши на пропозицію депутата Володимира Оніщенка, рекомендували розробити та надати сценарний план проведення святкових заходів. Ухвалено доопрацювати проект рішення про обласну Програму приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Полтавської області на 2011–2015 роки. Був підтриманий проект рішення про внесення змін до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної власності, за-твердженої шостою позачерговою сесією обласної ради від 28 грудня 2006 року. Цим проектом визначається зниження до 1 червня 2012 року орендних ставок на 40%. Депутат Павло Лаврик запропонував передбачити в Методиці  розрахунок обсягу орендної плати в залежності від місця розташування та стану об’єкта, що передається в оренду. Комісія підтримала цю пропозицію.

Print Friendly, PDF & Email [1]