- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Сільським територіям – сталий розвиток

Володимир Замикула навів приклад із залученням на громадські роботи з благоустрою населених пунктів, у яких взяли участь понад 7 тисяч осіб. Однак роботи з впорядкування довкілля проводилися досить по-різному. Якщо, скажімо, в Глобинському, Котелевському, Новосанжарському та Семенівському районах до них залучалися від 500 і більше осіб, то в Шишацькому, Миргородському, Чутівському районах – від 82 до 133 осіб. Доповідач наголосив на необхідності наведення порядку не тільки в громадських місцях, а й біля кожного двору. Він також акцентував увагу на необхідності облаштування нічного освітлення вулиць населених пунктів, виділенні достатніх коштів для ремонту шкіл і медичних та дошкільних закладів. Керівникам районів та сільським і селищним головам слід посилити співпрацю з підприємствами, агроформуваннями та фермерськими господарствами й своєчасно проводити моніторинг ситуації. Окремо йшлося про необхідність збереження закладів культури на селі, проведення в них ремонту, впорядкування закладів торгівлі, а також про облаштування пунктів приймання сільськогосподарської продукції. Було детально проаналізовано фінансові можливості й заплановані суми коштів, які передбачається виділити на реалізацію окремих пунктів виконання тих чи інших завдань програми практично в кожному регіоні.

– Обласною програмою у кожному районі передбачається реалізація пілотних проектів із розвитку овочівництва, тваринництва й зеленого туризму, на базі яких у подальшому ми зможемо навчати інших жителів району. Але не всюди розуміють, можливо, через недостатню інформаційну роботу, що це можна робити через дорадчу службу. Отож ми знову не використовуємо наявний потенціал – природно-кліматичні ресурси й багату історію краю, – зазначив Володимир Замикула.

Доповідач також порушив проблеми щодо забезпечення мешканців області питною водою, упорядкування полігонів твердих побутових відходів, газифікації населених пунктів, автобусного сполучення, ремонту сільських доріг. Він підкреслив, що нині у влади є можливість виконати обіцянки, дані під час виборів.

– Виконання програми розвитку полтавського села – це пріоритет для всіх гілок влади, – наголосив, підбиваючи підсумки роботи селекторної наради, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. Він звернувся до голів районних державних адміністрацій із вимогою підвищити персональну відповідальність за якість організації цієї роботи та наголосив на необхідності до кінця травня ще раз проаналізувати подані програми розвитку районів із тим, щоб узгодити спільні дії з їх реалізації.

Print Friendly, PDF & Email [1]