- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Свято музики на Личанці

Ведуча – директор осередку культури Лідія Бабич – зазначила, що для старожилів Личанки зустріч із Олександром Стояновським завжди є святом.

Характерною прикметою музичного репертуару дійства стало виконання пісень місцевих авторів на слова талановитого композитора і поета Олександра Стояновського. Глядачі не шкодували аплодисментів на знак вдячності виконавцям. Ніби струн сердець присутніх у залі торкнулися  пісні  на слова уродженки села Дібровка, поетеси, члена Національної спілки письменників України, редактора відділу культури газети “Зоря Полтавщини” Лідії Віцені “Голос матері”, “Пісня про Раїсу Кириченко”, “Не спиняйтеся, коні…” Всього ж на особистому рахунку Олександра Йосиповича більше десятка пісень на слова цієї обдарованої чуттям добра і краси авторки.

Нікого не залишили байдужим пісні “Лелеки повертаються” (на слова знаної у Миргороді поетеси Лариси Гараган) і “Сивина” (на слова товариша по роботі вихователем і керівником гуртків у Миргородському профтехучилищі №44 Віктора Цибулька). До честі творців пісні вони присвятили її пам’яті колишнього директора ПТУ й великого шанувальника народної творчості  Василя Обидала.

Головний винуватець і творець свята Олександр Стояновський щиро подякував працівникам відділу культури та туризму міської ради, учителям міської середньої школи №1 ім. Панаса Мирного, співакам “Горлиці” та друзям за теплий прийом.

– Щоб сучасні українські пісні звучали на повний голос, необхідно, щоб їх любили співати, – зазначив композитор. – Любов до музики та пісні, добрий естетичний смак треба виховувати з дитинства…

Про це Олександр Стояновський знає із власного досвіду: сам навчився грати на баяні раніше, аніж пішов у школу. Відтак усе життя не розлучається з музикою та піснею.

До речі, свято музики на Личанці співпало з 68-річчям Олександра Йосиповича. До сердечних поздоровлень представників міської ради, культармійців, рідних, друзів і шанувальників творчості народного самодіяльного композитора приєднуються й журналісти “Зорі Полтавщини”.

Print Friendly, PDF & Email [1]