- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Перші підсумки роботи в нинішньому році

Про підсумки економічного і соціального розвитку та виконання бюджету області за І квартал 2011 року доповідали заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович та начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Володимир Шапошніченко.

Зазначалося, що за звітний період обсяги промислового виробництва зменшились на півтора відсотка. Найбільший негативний вплив на узагальнюючий показник спричинило зниження виробництва в нафтопереробній галузі на 20,7%, в легкій та харчовій промисловості – на 9,6% та 7% відповідно, у нафтогазовому комплексі – на 2%.

Проте в інших галузях переробної промисловості відбулося зростання обсягів виробництва промислової продукції, зокрема у металургійному виробництві та виробництві металевих виробів – на 39,3%, у хімічній та нафтохімічній промисловості – на 31,6%, у виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції – на 26,7%, в машинобудуванні – на 13,3%. Загальне виробництво валової продукції сільського господарства зросло на 1,5%, у тому числі в сільськогосподарських підприємствах – збільшилося на 10,1%, в господарствах населення – скоротилося на 6,4%.

Продовжують зростати надходження податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, які за І квартал 2011 року склали 3,9 млрд грн і збільшилися у порівнянні з І кварталом 2010 року на 46,8%. До Державного бюджету надійшло 3,2 млрд грн податків, що в 1,5 разу більше, ніж за І квартал 2010 року. Місцеві бюджети за доходами (без врахування трансфертів з Державного бюджету) виконано в сумі 675,7 млн грн, що на 141,9 млн грн, або на 26,6%, більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Виступаючі наголошували, що звітний період став початком другого етапу економічних реформ, у ході якого необхідно забезпечити динамічне зростання виробництва та послідовне підвищення рівня життя населення.

Перший заступник голови ОДА Віктор Животенко акцентував увагу присутніх на необхідності профілактики можливих фінансових ризиків, добудові в області об'єктів незавершеного будівництва, реконструкції й оновленні виробничих потужностей, використанні новітніх технологій, створенні нових робочих місць, стримуванні росту цін завдяки насиченню ринку необхідними продуктами. Також він наголосив на необхідності завершити посівну кампанію ярих зернових у найкоротші терміни. Ішлося й про те, що область має повністю забезпечити власні потреби продукцією сільського господарства.

Про стан виконання розпорядчих актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, голови облдержадміністрації на колегії доповіла начальник відділу контролю апарату облдержадміністрації Юлія Бондарук.

З обговорюваних питань прийнято відповідні рішення.

Print Friendly, PDF & Email [1]