- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Керівник, депутат, громадянин…

Сімнадцятирічним юнаком батьківською стежкою він прийшов працювати учнем слюсаря на Кременчуцький автомобільний завод. Його вабило виробництво: напружений ритм конвеєра, виконання плану, людський потік біля воріт прохідної. Успішно закінчивши Харківський політехнічний інститут, повернувся на рідний завод, пройшов шлях від помічника до старшого майстра. Здібному інженеру неодноразово доручали підтягувати відсталі дільниці, й він завжди успішно справлявся з поставленими завданнями.
На організаторські здібності молодого виробничника звернуло увагу керівництво Кременчуцького колісного заводу і 1977 року запропонувало йому посаду заступника начальника одного із цехів. Згодом Геннадія Леготкіна призначили начальником цеху, потім – головним інженером. Перехід на колісний завод Геннадій Іванович вважає доленосним. Він одразу гармонійно влився у велику трудову родину колісників, а 1994 року очолив підприємство, яке у тому ж році отримало статус відкритого акціонерного товариства. Нині воно стало візитівкою колісного виробництва машинобудівної галузі України.
Сьогодні Кременчуцький колісний завод стабільно працює. Його продукція – сталеві колеса до легкових і вантажних автомобілів, автобусів, тракторів, комбайнів та іншої сільськогосподарської техніки – широковідома як на вітчизняному, так і міжнародних ринках, зокрема в Росії, Болгарії, Угорщині, Польщі, Франції, Німеччині, Данії, Австралії, Єгипті, Пакистані.
Звісно, трудові перемоги не прийшли самі по собі. Здобутими досягненнями колектив колісного заводу перш за все завдячує Геннадію Леготкіну, який упродовж 35 років упевнено тримає пульт управління, максимально використовуючи потенціал кожного працюючого й дбаючи про подальший розвиток виробництва.
Узятий ним курс на високу якість продукції за кілька років пройшов повний цикл сертифікації та документального підтвердження. Нині на заводі впроваджена і функціонує система менеджменту якості, розроблена відповідно до вимог міжнародних стандартів. Із 2001 року ВАТ “Кременчуцький колісний завод” став повноправним членом Європейської технічної організації, яка об'єднує виробників шин і ободів (ETRTO). Уся спроектована на підприємстві продукція відповідає цим стандартам. У тому ж році завод було прийнято до Європейської асоціації виробників коліс (EUWA). Здобутки заводу засвідчують нагороди багатьох престижних національних і міжнародних конкурсів та рейтингів: “Золоті торгові марки”, “Золота фортуна”, “Сто кращих товарів України”, “Топ-100. Найкращі міста та регіони України”. Міжнародні торгові клуби також неодноразово визнавали кременчуцькі колеса кращими.
Впровадженню новітніх технологій на заводі приділяють не менше уваги. Досконало знаючи виробництво, Геннадій Леготкін завжди з великою любов’ю піклується і про його рушійну силу – людей. Умови роботи тут – одні з найкращих у Кременчуці: рівень зарплати вищий за середньостатистичний по місту, діє система пільг та морального заохочення, є можливість отримати вищу освіту за кошти акціонерного товариства. Усе це сприяє тому, що на завод приходить багато молоді.
Завдяки зусиллям Геннадія Івановича колісний завод має не тільки всесвітньо відому торгову марку, а й добру славу в рідному місті. За безпосередньою участю підприємства у Кременчуці вирішується багато найрізноманітніших соціально-побутових питань. Тому не випадково Геннадій Леготкін уп’яте отримав мандат народної довіри. У міській раді зарекомендував себе як виважений лідер, здатний знаходити правильні рішення у найскладніших ситуаціях.
До депутата Леготкіна за допомогою звертається багато кременчужан, особливо найменш соціально захищених громадян. Він завжди уважно вислуховує кожного, знаходить можливість вирішити найболючіші питання. Надає колісний завод благодійну допомогу і в питаннях благоустрою рідного міста, облаштування дитячих та спортивних майданчиків, ремонту та матеріально-технічного забезпечення лікарень, шкіл, дитячих закладів, підтримує діяльність громадських формувань ветеранів, інвалідів, творчих об’єднань та інших неприбуткових організацій.
Геннадій Леготкін носить високе звання Почесного громадянина Кременчука. Держава відзначила його працю званням заслуженого машинобудівника України, орденом “За заслуги” ІІІ ступеня, медаллю “За трудову доблесть”, численними грамотами та подяками. Земляки шанують його як талановитого організатора виробництва, неординарну особистість, активного громадського діяча й істинного патріота рідного міста.
26 квітня Геннадію Івановичу Леготкіну виповнюється 65 років. Із нагоди славного ювілею колектив ПАТ “Кременчуцький колісний завод” щиро і сердечно вітає свого керівника з цим чудовим святом і зичить міцного здоров’я, радості, родинного затишку й творчої наснаги до плідної роботи на посаді голови наглядової ради. Редакція “Зорі Полтавщини” приєднується до цих побажань і зичить доброму й давньому другу газети всіляких гараздів.

Print Friendly, PDF & Email [1]