- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Подвижник мистецтва

Влітку 1981 року Валерій Тесленко змушений був залишити роботу в інституті, щоб приділяти більше уваги хворим батькам. Влаштувався на скромну посаду керівника музичного гуртка при Полтавській середній школі №31.
На початку 1990-х йому запропонували очолити музей “Музична Полтавщина”. Валерій Тесленко відчув, що це і є його справжнє покликання. Про творчі пошуки Валерія Григоровича свідчать десятки статей у газетах Полтави, Києва, Сімферополя, численні відгуки відвідувачів музею.
Влітку 2007 року вийшла перша книга Валерія Тесленка “Батьківський поріг”, у якій розповідалося про долю трьох музикантів із села Городище Чорнухинського району – Григорія та Андрія Калайдів і Михайла Швеця. Наступна книга Валерія Григоровича “Їм аплодувала Полтава” здобула на обласному конкурсі “Краща книга Полтавщини” диплом ІІ ступеня. В ній – розповідь про понад три сотні видатних митців, які пропагували й утверджували кращі зразки музичного мистецтва, починаючи з середини ХІХ століття.
Про свої подальші творчі плани ювіляр розповідає так: “Буду писати, поки вистачить сил та здоров’я. Є задум закінчити ще три книги. Всі вони – підсумок життя, бажання щось залишити землякам”.
Ми бажаємо Валерію Григоровичу звершити задумане і щиро дякуємо за невтомну працю та професіоналізм.

Валентина ДЕМОЧКО, Галина ДОРФМАН,
Лідія ВЕРТІЙ та Валентина ЛОПУШИНСЬКА, вчителі.
м. Полтава.
Print Friendly, PDF & Email [1]