- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Один із сошкою, а семеро з ложкою

Керівники уряду озвучують чергову вказівку МВФ про те, що ціна на газ повинна бути однакова і для підприємств, і для населення. А чого це ми, рядові споживачі, повинні зі своїх зарплат і пенсій дотувати заводи, тим більше приватні?..
Нині сільське господарство теж не у кращому становищі. Орендарі, які орендують у селян їхні земельні частки, здебільшого ставляться до землі по-споживацьки. Вони прагнуть отримати якомога більші прибутки і при цьому не турбуються про розвиток чи хоча б підтримку сільської інфраструктури, як це колись робили колгоспи. Нині дійшло до того, що в селах почали закривати амбулаторії, йде мова навіть про закриття медпунктів. Та такої руїни на селі навіть після Великої Вітчизняної війни не було!
А як працює, з дозволу сказати, наша Верховна Рада? Майже усі соціально значущі законопроекти, які могли б покращити життя українських громадян, або без кінця відправляють на доопрацювання, або ж ухвалюють у редакціях, вигідних лише самим депутатам. І це роблять так звані народні обранці, які під час виборів загравали із нами, виборцями, на всі лади, а тепер тягнуть із держави хто скільки може. Недарма кажуть: один із сошкою, а семеро з ложкою.
Тож доки владі в нашій державі не буде діла до простих металургів, шахтарів, учителів і комбайнерів, доти ходитимемо по світах із простягнутою рукою.

В’ячеслав САХНО.
с.Ламане
Глобинського району.
Print Friendly, PDF & Email [1]