- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Економіка, газифікація, соціальна сфера

У представників Золотарівської сільради своє прохання: у селі Ганжівка гостро стоїть питання будівництва водогону, оскільки вода у шахтних колодязях непридатна до вживання. Не менш складна проблема в селі Радянському, про що розповіли сільський голова Володимир Горбенко й директор місцевої школи Вікторія Пікуш: будівля школи, зведена в 1965 році, дала тріщину, отож потребує капітального ремонту. З районного бюджету виділено кошти на проектно-кошторисну документацію, але цього недостатньо. Схожа ситуація в Григоро-Бригадирівській сільській раді. Як зазначив сільський голова Олександр Лось, із районного бюджету виділили      90 тисяч гривень на дошкільну установу. Але громада вирішила відкрити дитсадочки в двох населених пунктах – Солошиному й Григоро-Бригадирівці. Й хоч для вирішення питання задіяно всі внутрішні резерви (укладено соціальні угоди, налагоджено співпрацю з фермерами), та грошей не вистачає.
Прийнявши звернення, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко наголосив:
– Можливо, на рівні області доведеться відновлювати фінансування програм по ремонту аварійних шкіл. Вивчатимемо інші питання. Тих, хто працює, шукає шляхи вирішення проблем, будемо підтримувати, допомагати.
Олександр Удовіченко разом із керівниками району й міста побував на підприємстві ТОВ «Бєлгранкорм-Полтавщина», де йде реконструкція приміщень для облаштування свинокомплексу на 2,5 тисячі свиноматок, а в перспективі буде утримуватись до 50 тисяч свиней.
* * *
Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко побував із робочою поїздкою у Лохвицькому районі, де також провів прийом громадян.

Print Friendly, PDF & Email [1]