- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина

Більше 6 тисяч воїнів-інтернаціоналістів підписали тоді звернення до Михайла Горбачова про відзначення вчинку Олега Бабака. Указом Президента СРСР від 17 вересня 1991 року йому посмертно було присвоєне звання Героя Радянського Союзу. 
Днями в його рідному селі Вікторія Пирятинського району пам’ять земляка вшанували родичі, друзі, односельці, військові, представники влади. Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко, начальник управління з виховної роботи внутрішніх військ МВС України генерал Василь Молдавчук, голова Пирятинської райдержадміністрації Микола Купріян, голова районної ради Олексій Нечипоренко та інші промовці говорили про мужність, героїзм і відвагу молодого офіцера. Валерій Пархоменко наголосив, що Олег Бабак був справжнім патріотом своєї Батьківщини, повідомляє сайт облдержадміністрації.
У Пирятині також презентовано фільм про Олега Бабака, знятий журналістами місцевої телекомпанії, з концертом виступив ансамбль пісні й танцю внутрішніх військ МВС України.
У рідній школі Олега облаштовано кімнату  бойової слави. Над батьками полеглого героя взяв шефство спецпідрозділ внутрішніх військ України “Барс”. Торік у Московській області, де дислокується бригада, в якій служив наш земляк, встановлено пам’ятник Олегу Бабаку, на відкритті якого побували й батьки мужнього воїна.  

Обмінялися досвідом депутатської роботи
Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”

у  Полтаві відбувся семінар-нарада депутатів місцевих рад ряду областей держави, обраних від Української народної партії. У його роботі взяли участь голова УНП, народний депутат України Юрій Костенко та голова секретаріату партії Валерій Асадчев.
Юрій Костенко та Валерій Асадчев проаналізували нинішню соціально-економічну ситуацію в державі й розповіли про законодавчі ініціативи УНП, спрямовані на виведення країни з економічної кризи. Учасники зібрання обмінялися досвідом депутатської роботи, визначили завдання на сучасному етапі, отримали методичні рекомендації для ефективної організації діяльності.

Курці проти волі
Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

для науковців із американського університету Джона Хопкінса (Балтимор) Кременчук став місцем цікавого дослідження. Американські фахівці вивчають і аналізують, як куріння в міських кафе, ресторанах і барах позначається на здоров’ї офіціантів.
У ході дослідження, зокрема, з’ясувалося, що в Кременчуці з 231 закладу на обслуговування тих, хто не палить, зорієнтовані лише 19 відсотків, де згідно з чинним законодавством є столики для прихильників здорового способу життя. Науковці дійшли висновку, що це не рятує відвідувачів від шкідливого впливу тютюнового диму, який розповсюджується по всьому залу. Особливо великої шкоди дим завдає офіціантам, які взагалі не палять. Експертиза засвідчила: вони щодня отримують дозу шкідливих речовин, яка міститься в одній сигареті, тобто проти власної волі стають пасивними курцями.
У підсумку кременчуцькі офіціанти – на 15-му місці за рівнем безпеки робочого місця. Лідерами із задимлення стали Вірменія, Туреччина, Бангладеш, Грузія, Киргизія, Росія.
Коаліція громадських організацій “За вільну від тютюнового диму Україну” закликає співгромадян не палити у громадських місцях відпочинку, дбати про здоров’я як навколишніх, так і про власне.

Print Friendly, PDF & Email [1]