- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Гостинний “Дім” для партнерів і замовників

Близько 30 учасників представили свою продукцію, товари і послуги. Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Животенко назвав таку присутність найвищою за останні роки,  адже не секрет, що будівельна сфера  ще не подолала наслідків кризи.
– У час, коли будівельна галузь України в цілому ще не вийшла зі стану застою, рух уперед, розвиток будівельної індустрії Полтавщини й України перебувають під особливою увагою й уряду, й обласної державної адміністрації, – наголосив Віктор Животенко.  – Нинішня виставка – яскравий цьому приклад.
Наймасштабнішою галузевою акцією на Полтавщині вважає цей традиційний захід директор виставкового центру “ТІС”, що є організатором виставки, Сергій Семізаров: “Ми робимо спільну справу – зміцнюємо економіку України. За 10 років проведення виставка “Дім” набула всеукраїнської популярності та великого економічного значення для нашого регіону.  Виставка спрямована на демонстрацію нових технологій, обладнання та матеріалів, розвиток ділових відносин підприємств і охоплює весь спектр будівельного ринку України”.
Перший заступник голови ОДА Віктор Животенко і заступник голови ОДА Олена Адамович разом із гостями оглянули експозицію і поспілкувалися з підприємцями, які розповіли про проблеми й перспективи галузі. Приміром, підприємство “Полтаваархпроект” Національної спілки архітекторів України пропонувало свої послуги в проектуванні будівель, демонструвало виконані проекти,  ПНТУ ім. Ю.Кондратюка – постійний учасник виставкових заходів – демонстрував нові розробки вчених і студентів вузу.
Багатьох зацікавила датсько-польська компанія BROEN, що має представництво у Києві, яка представила трубопровідну арматуру і крани для систем тепло- і газопостачання. Дніпропетровське товариство “Газони України” презентувало рулонні газони для озеленення різних територій; тернопільське ТОВ “Сучасні Спецтехнології” знайомило відвідувачів із альтернативною методикою утеплення та теплоізоляції для стін і підлоги. ТОВ “Волинь-Кальвіс” пропонувало котли і печі, що працюють на твердому паливі. Полтавське приватне підприємство “Eco-nomteplo” представило економічні енергозберігаючі технології  опалення, зокрема вакуумні геліосистеми для встановлення на даху, ПП “ЭкоДом” пропонувало бажаючим спорудити “під ключ” екологічно чисті солом’яні будинки, звичайно, за сучасними технологіями…
Загалом “Дім” відкрив чимало вітчизняних  компаній, що працюють у напрямках енергозберігаючих технологій, очищення води і повітря, швидкісного будівництва. За визначенням організаторів і учасників, проведення подібної виставки є важливим кроком реалізації реформ в енергетичній і будівельній галузях.

Print Friendly, PDF & Email [1]