- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Є газ, та не для нас?..

У будинках, розташованих, зокрема, у центральній частині міста, у мікрорайонах Алмазний, Сади, а також у приміських селах Розсошенці, Супрунівка, вже у п’ятницю, 1 квітня, почали відключати опалення, незважаючи на зовсім не весняну денну прохолоду й нічні заморозки.
Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Животенко в прямому ефірі обласного радіо ОДТРК “Лтава” з цього приводу, зокрема, зазначив:
– Протягом майже всього опалювального сезону в Полтаві й області не було збоїв із теплопостачанням. Але наприкінці опалювального сезону не вдалося утримати ситуацію. Минулого четверга, 31 березня, з НАК “Нафтогаз України” та ДК “Газ України” надійшли вказівки відключати від теплопостачання підприємства й організації, які не повністю розрахувалися за спожитий газ. Унаслідок цього, починаючи з 31 березня, підприємство “Полтавагаз” розпочало планові відключення газу теплопостачальним організаціям.
Таким чином, без тепла залишилися Розсошенці, Супрунівка Полтавського району, відключені міські котельні ОДКВПТГ “Полтаватеплоенерго”. Робота котелень, які подають тепло на область, у п’ятницю теж була призупинена, але їх знову запустили після досягнення відповідних домовленостей із ДК “Газ України”.
Ситуація з теплопостачанням у межах обласного центру залишається невирішеною через те, що, за словами Віктора Животенка, за поточний рік міське відділення підприємства “Полтаватеплоенерго” майже зовсім не заплатило за газ, спожитий у поточному році. Щоправда, цим підприємством було заплачено 500 тисяч гривень, але ці кошти пішли в рахунок погашення боргів минулих років, натомість за нинішній рік не заплачено за спожитий газ. Враховуючи таку ситуацію, українські газові компанії не дають згоди на відновлення подачі газу полтавським теплопостачальним організаціям. Віктор Животенко повідомив також, що нині тривають переговори з ДК “Газ України” щодо відновлення подачі в полтавські квартири гарячої води.

Print Friendly, PDF & Email [1]