- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Транспортний вузол проблем і тарифна “розв’язка”

На 100 тисяч гривень збільшено видатки на виконання заходів Програми розвитку підприємництва. Сесія міськради надала дозвіл на розробку проекту землеустрою для будівництва ще однієї багатоповерхівки за програмою “Доступне житло”, розглянуто ряд інших актуальних питань.
Комунальним і транспортним проблемам Олександр Мамай приділив найбільше уваги на прес-конференції, що за традицією відбулася після сесії. Зокрема йшлося про депутатське рішення ліквідувати КП “ЖЕО №1” і визначити балансоутримувачем будинків КП “ЖЕО №4”. Олександр Мамай повідомив про подальше укрупнення житлово-експлуатаційних підприємств. Кінцева мета реформування – зменшити адміністративні витрати на керівництво ЖЕКів і повернути зекономлені гроші мешканцям у вигляді ремонтів дахів, під’їздів тощо.
Міський голова також поінформував, що КП “Полтаваелектроавтотранс” візьме кредит для придбання десяти нових тролейбусів.
– Зараз оголошено тендер на закупівлю таких машин. Ми спілкувалися з працівниками, водіями цього підприємства і вирішили, що найбільш прийнятні для нашого міста вітчизняні тролейбуси “Богдан”. Але буде конкурс, і хто запропонує нижчу ціну, з тим укладатимемо угоду. Нові тролейбуси курсуватимуть по кільцевих маршрутах.
Крім придбання нових машин, планується капітально відремонтувати ще п’ять діючих із тим, щоб ближчим часом на кільцеві маршрути виїхали 15–17 тролейбусів.
Між тим, вартість проїзду в міському транспорті у Полтаві змінюється. Відповідні центральні відомства погодили тарифи на проїзд у тролейбусах у сумі 1 грн. Олександр Мамай підтвердив, що проїзд у комунальних автобусах за програмою “Місто без околиць” становитиме 1 грн 50 к., а в приватних, які курсують у режимі маршрутних таксі, – 1 грн 75 к.
– По центральних маршрутах у нас їздитимуть тільки великі автобуси і за розкладом, – наголосив міський голова. – Також хочемо зробити єдиний квиток на автобуси, які їздитимуть у звичайному режимі. Всім пільговикам проїзні квитки видаватимуться в установах соцзахисту на визначену кількість – 15 чи 20 поїздок на місяць.
На запитання стосовно ремонту доріг міський голова запевнив, що ці роботи розпочнуться незабаром. Цього року на ремонт доріг виділено близько 20 мільйонів гривень.

Print Friendly, PDF & Email [1]