- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Шляхом реформ – до економічного розвитку

У роботі зборів взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, голова парламентської фракції КПУ Петро Симоненко, члени Уряду, близько 7 тисяч депутатів із різних регіонів України. Привітання від Президента України Віктора Януковича зачитав голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін.
– Підбиваючи підсумки роботи за рік, ми можемо з упевненістю сказати, що перший етап відновлення соціально-економічної стабільності в країні ми пройшли в цілому достойно, – зазначив у доповіді Микола Азаров. Він нагадав, що в поточному році Україна має повернути рекордну суму боргів по зовнішніх позиках – 88 млрд грн, проте наступного року цей обсяг буде скорочено вдвічі. Внаслідок цього, підкреслив промовець, вивільниться значний ресурс на соціальну сферу.
– Взагалі Партія регіонів повинна стати рушійною силою перетворень, що відбуваються в Україні, – наголошував Прем'єр-міністр. – За підсумками минулорічних виборів вона значно посилила своє представництво в органах місцевого самоврядування, і сьогодні партію представляють понад 82 тисячі депутатів у місцевих радах. Відтак ця потужна у кількісному відношенні команда повинна продемонструвати таку ж значну за своєю якістю роботу.
Микола Азаров переконаний, що місцеві ради повинні стати оплотом стабільності та всебічної підтримки реформаторської політики Президента й Уряду. А одним із головних завдань для місцевої влади є інформування населення про реформи, що проводяться у державі. Також він зауважив, що місцева влада має бути інструментом вдосконалення загальнонаціональної політики.
За словами Миколи Азарова, в Україні тільки почалися позитивні процеси, тому темп не можна збавляти.
Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що задля того, щоб Україна увійшла до 20 найрозвиненіших держав світу, їй необхідно достойно пройти шлях реформ.
– Ми серйозно працювали, – підкреслив він, – виправили низку системних прорахунків та стабілізували ситуацію у державі. Нині у Верховній Раді закінчується робота над президентським законопроектом, який покладе початок рішучій боротьбі з корупцією. Цей документ стосуватиметься багатьох людей, які працюють у державній владі. Тож маємо зрозуміти, що чиновник повинен надавати послуги населенню, а не продавати їх, – додав Олександр Єфремов.
– Партія регіонів є домінуючою за результатами виборів до місцевих органів влади, – стверджував Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. – Дехто говорить про монополізацію влади. Вважаю, потрібно ставити питання в іншій площині – про концентрацію відповідальності. Я вдячний за те, що люди, які тут присутні, не соромляться і говорять, що вони несуть відповідальність.
При цьому Володимир Литвин наголосив, що в цій роботі не потрібно забувати про партнерів, одним із яких є Народна партія, очолювана ним.
Перший секретар ЦК Компартії України, голова парламентської фракції КПУ Петро Симоненко висловив упевненість, що в Україні є внутрішні ресурси та резерви для інвестицій у розвиток, а також можливість для їх мобілізації.
– Але для цього, – вважає Петро Симоненко, – треба зміцнити довіру між державою та громадянами, забезпечити комплексний захист їхніх соціальних та економічних прав, створити надійні гарантії для рядових інвесторів.
На національних зборах про свої здобутки і проблеми широкому загалу розповідали депутати рад різних рівнів від Партії регіонів із багатьох областей України. Учасники зібрання прийняли резолюцію форуму, яка схвалює політичний курс Президента України Віктора Януковича на здійснення системних реформ.
– Ці збори підкреслюють важливість ролі депутатів, – наголосив після закінчення форуму в інтерв'ю представникам полтавських ЗМІ голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. – Від того, як працюють народні обранці на сільських, районних, обласних рівнях, залежить, як ми донесемо зміст реформ безпосередньо до людей. Треба усім працювати на поліпшення справ в економіці. Тоді відчутні зрушення будуть і в соціальній сфері.
– Реалізувавши започатковані реформи, зможемо позбутися низки негараздів, – зазначив голова обласної ради Іван Момот. – Лише об'єднавши зусилля депутатів усіх рівнів, вирішимо нагальні проблеми.
Полтава – Київ – Полтава.

Print Friendly, PDF & Email [1]