- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Співпраця, ефективність, результативність

Про підсумки реалізації в 2010 році обласної Комплексної програми профілактики правопорушень на 2006–2010 роки та проект такої ж обласної програми на наступні п’ять років доповів заступник начальника УМВС України в Полтавській області – начальник штабу Руслан Рославлєв. Так, протягом дії названої програми з обласного бюджету було виділено
5,7 мільйона гривень. Ці кошти було спрямовано на зміцнення матеріальної бази органів внутрішніх справ. Зокрема придбано спецтехніку, завершено будівництво спортивного комплексу “Динамо”, виконано ряд інших робіт, проведено відповідні заходи. Щодо роботи правоохоронців, то доповідач поінформував про позитивні зрушення в кількісних показниках. Так, у 2010 році, порівняно з 2006-м, грабежів стало менше на 41,3%, розбоїв – на 43%, вбивств – на 17,6%, вимагань – на 40%. У минулому році до судів направлено 20 кримінальних справ стосовно організованих злочинних груп та угруповань, до складу яких входили 77 осіб. Торік виявлено 217 злочинів у бюджетній сфері, що в 2,5 разу більше, ніж у 2009-му, 377 злочинів у сфері службової діяльності, 64 факти хабарництва.
– Співпраця з органами внутрішніх справ, спільні дії – це єдино правильний шлях, яким повинна йти місцева влада в організації протидії злочинності, – підсумував Олександр Удовіченко. – Тому головам райдержадміністрацій подібні регіональні програми потрібно привести у відповідність до сьогоднішніх вимог. Зрозуміло, що сьогодні є бюджетні проблеми, недостатньо коштів на забезпечення основних видатків, але ми завжди знаходили форму підтримки, співпраці з органами внутрішніх справ.
Голова облдержадміністрації нагадав, що завдяки профільним програмам вирішувалися проблеми дільничних інспекторів, які обслуговують території кількох сільрад, – будувалося житло, надавався транспорт тощо. З проектом обласної програми на наступні п’ять років виходитимуть на сесію обласної ради.
Про залучення промислового потенціалу виправно-трудових установ у економіку області та їх взаємодію з органами місцевої влади доповів на колегії начальник управління Держдепартаменту з питань виконання покарань у Полтавській області Микола Ісаєв. Зокрема в області для координації дій зі створення нових робочих місць для засуджених створена і діє міжвідомча комісія з питань залучення промислового потенціалу установ пенітенціарної служби області в економіку регіону. До роботи в ній залучаються керівники потужних підприємств, котрі формують замовлення на роботи і послуги для виправних колоній. Так, у 2010 році плановий обсяг регіональних замовлень становив 4626 тис. грн, реальне виконання – 7453,6 тис. грн.
– Проблема трудової зайнятості засуджених нині не менш гостра, ніж у попередні роки, – зауважив Микола Ісаєв.
Він також порушив питання про працевлаштування громадян, які звільнилися з місць позбавлення волі. Влада не повинна випускати з поля зору цю категорію людей, адже вони потребують соціальної реабілітації.
Підсумки виконання в 2010 році регіональної програми “Збережемо енергоресурси Полтавщини” підбив на зібранні заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури, начальник управління паливно-енергетичного комплексу Костянтин Батеко. Він повідомив, що на 2010 рік було заплановано реалізувати 274 енергозберігаючих заходи на загальну суму 103,5 млн грн. Фактично реалізовано 105 заходів на суму 54,48 млн грн. Сумарна економія паливно-енергетичних ресурсів за рахунок реалізації заходів програми торік склала
9,2 тис. тонн умовного палива, або 13 млн 329 тис. грн. Середній термін окупності впроваджених заходів – 4 роки.
Олександр Удовіченко наголосив, що досвід, який є, особливо в бюджетній сфері, треба поширювати в усій області, визначаючи пріоритети, на яких можна досягти найбільшого ефекту.
З обговорюваних на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації питань прийнято відповідні рішення.

Print Friendly, PDF & Email [1]