- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Розглянуто програми реформування і розвитку

У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Іван Момот, перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, заступник голови облради Володимир Марченко, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Віктор Животенко, голова постійної комісії з питань забезпечення законності та правопорядку Дмитро Хрістов, керівники профільних структур, представники громадських організацій.
У порядку контролю депутати заслухали інформацію про реформування комунальної галузі й виконання діючої профільної програми. Як повідомив перший заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Олександр Тонков, в області створено 329 об’єднань співвласників багатоповерхових будинків, що становить 6% від загальної кількості обслуговуваного житла, 7 керуючих компаній, понад 30 недержавних структур управління житлом. Відповідно до програми, на заходи з технічного переоснащення ЖКГ використано майже 545 млн грн.
Реалізація програми створила певну базу для продовження реформування житлово-комунальної галузі області. Відтак депутати надану інформацію взяли до відома, потім розглянули та схвалили проект регіональної Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Полтавської області на 2011–2014 роки.
Також було розглянуто обласну Програму «Питна вода Полтавщини» на 2011–2020 роки, метою якої є покращення забезпечення населення якісною водою, підвищення ефективності роботи водопровідно-каналізаційного господарства. Загалом на виконання програми планується залучити понад 389 млн грн з різних джерел.
Обговорюючи питання, Іван Момот підкреслив необхідність інформування громадськості про ситуацію в житлово-комунальній галузі області, кроки влади до її поліпшення. Володимир Марченко вніс пропозицію конкретизувати заходи Програми «Питна вода Полтавщини», визначити обсяги фінансування по обласному, міських та районних бюджетах.
Про фінансовий стан та результати роботи за 2010 рік КП «Полтававодоканал» доповів виконуючий обов’язки генерального директора підприємства Андрій Іванішин. Він повідомив, що кредиторська заборгованість КП «Полтававодоканал» становить 50 млн грн та продовжує зростати. Як зазначив Віктор Животенко, виконання судового рішення про примусове стягнення заборгованості може призвести до непередбачуваних наслідків – арешту рахунків, зупинення роботи аварійних служб. Комісія рекомендувала підтримати виділення за рахунок вільних залишків загального фонду обласного бюджету 2 млн грн на поповнення статутного фонду КП «Полтававодоканал», майже 2 млн грн із фонду охорони навколишнього природного середовища області – на реконструкцію та аварійно-відновлювальні роботи каналізаційного колектора у Полтаві. На пропозицію Степана Бульби рекомендовано внести на розгляд сесії обласної ради звернення до депутатів Полтавської міської ради щодо розроблення міської Програми «Питна вода», якою передбачити відповідне фінансування КП «Полтававодоканал».
***
Під головуванням Михайла Винограда відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я. У зібранні взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль.
Розглянуто також виконання рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я від 24 cічня 2011 року «Про завершення будівництва другої черги обласного протитуберкульозного диспансеру (господарського корпусу)». Відповідно до рекомендацій управління капітального будівництва облдержадміністрації до 24 лютого повинно було усунути ряд недоліків у будівництві господарського комплексу, викладені в оперативному акті перевірки територіального управління Держгірпромнагляду в Полтавській області. Але, як з’ясували депутати, їхні рекомендації не виконані. Зокрема, не досягнуто необхідного тиску в газопроводі для функціонування спеціальної печі, тож господарський комплекс диспансеру, завданням якого є прання та знезараження білизни, знищення небезпечних відходів, не готовий до введення в експлуатацію. Депутати Михайло Виноград, Катерина Орос, Онисій Петращук стурбовані долею цього важливого об’єкта охорони здоров’я, на будівництво якого витрачено 30 мільйонів бюджетних коштів і який мав розпочати роботу ще на початку 2009 року. Депутати зазначили, що на спорудження протитуберкульозного диспансеру за рахунок вільного залишку коштів загального фонду обласного бюджету сесія облради планує виділити більше 3 мільйонів гривень
 Критичні зауваження щодо незадовільної роботи управління капітального будівництва по виконанню рекомендацій профільної комісії обласної ради висловили заступник голови облради Володимир Марченко, заступник голови ОДА Олександр Коваль, перший заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Курилко, головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Володимир Печериця. Комісія рекомендувала управлінню капітального будівництва підготувати та надати в обласну раду фінансові розрахунки на виконання робіт, передбачених планом по усуненню недоліків для пуску новобудови господарського комплексу  протитуберкульозного диспансеру та гарантійний лист із зазначенням терміну усунення недоліків.
Також у ході засідання депутати розглянули та схвалили напрямки використання вільного залишку коштів загального фонду обласного бюджету станом на 1 січня 2011 року, порядок забезпечення хворих препаратами інсуліну за рахунок цільових видатків обласного бюджету, інші актуальні питання.

Print Friendly, PDF & Email [1]