- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Від якості сировини – до якості продукції

Тож в області коров’яче молоко з підсобних господарств населення приймають за новими правилами. Тепер приймати його мають право лише працівники молокопереробних підприємств або приватні заготівельники, які мають спеціальні автоцистерни та обладнані проміжні чи стаціонарні пункти прийому сировини.
Проте, схоже, дехто виявився зовсім не готовим до такого нововведення. Ряд підприємців, які заготовляють молоко у населення, нарікають, що їм не вистачило часу, щоб підготуватися працювати по-новому.
– Хто не встиг, той не хотів, – наголосив під час робочої зустрічі із заготівельниками молока у Диканському районі начальник головного управління ветеринарної медицини в Полтавській області Сергій Аранчій. – Відкладати вирішення проблеми якості молочних продуктів далі не можна. Надто в нашій області, де чотири молокопереробних підприємства постачають свою продукцію не лише на внутрішні, а й на зовнішні ринки.
Для підприємців, які не встигли обладнати пункти прийому чи придбати молоковози, є вихід – іти працювати на молокопереробні підприємства, де є все необхідне для нормальної роботи, вважає Сергій Аранчій. Він також наголосив, що порушників правил заготівлі молокосировини не лише позбавлятимуть дозволів на експлуатацію устаткування, а й штрафуватимуть за перевезення молока у непристосованих для цього авто.

Print Friendly, PDF & Email [1]