- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Стильні речі – вправними руками

– Була у Миргороді швейна фабрика “Україна” з пошиву товарів широкого вжитку і робочого одягу. У 1990-ті роки, коли підприємство вже занепадало, ми відкрили невеличке ательє на 8 машинок, – згадує директор ТОВ “ВЕЛС” Василь Софінський. – З роботою для швачок тоді було сутужно, і проблем з працівниками не виникало. Перейшли до нас і кілька фахівців колишнього військового ательє. Три роки шили лише штани. Та коли загострилася конкуренція, почали освоювати інші види продукції – піджаки, костюми. Колектив збільшився до 50 працівників. Тим часом фабрика вже не діяла, обладнання було вивезене. Практично одні стіни залишилися. Ми знайшли можливість викупити приміщення, зробили реконструкцію та ремонт.
 Зараз тут діють три виробничих цехи – закрійний, брючний і піджачний, розташовані офіс, склад тощо. Використовуючи кредити, придбали сучасне імпортне устаткування – італійське, німецьке, тайванське, яке постійно оновлюють і поповнюють.
ТОВ “ВЕЛС” має два магазини в Миргороді, два – в Полтаві, один – у Харкові, днями відкривається магазин у Кременчуці. “ВЕЛС” – це вже зареєстрований торговий знак. Підприємство виходить на міжнародний ринок – насамперед у Росію, має пропозиції з Білорусі.
Асортимент піджаків, штанів, жилетів, костюмів розрахований на чоловіків, юнаків і хлопчиків. Тканини використовують різні – турецького, китайського, російського, українського виробництва. Шкільну форму шиють з натуральних тканин.
Успішному підприємству з найновішим технологічним устаткуванням потрібні висококваліфіковані кадри.
– Учениць місцевого професійного училища, котрі опановують фах швачки, беремо на практику, а потім тих дівчат, які справді мають бажання працювати у нас, готуємо безпосередньо на робочих місцях, закріплюємо за ними наставниць, досвідчених майстринь. Тож вік наших працівниць – від 17 до 50 років, – каже директор. – Усі жінки, які у нас працюють, – найкращі. Кожна – хороша працівниця, а вдома – господиня, дружина, мама, донька.
Серед кращих трудівниць керівники підприємства і цехів відзначили майстра закрійного цеху Аллу Шевелу, закрійника Ларису Педченко, швачку, прасувальницю Світлану Даценко, головного менеджера Людмилу Коваленко, робітниць Тетяну Литвиненко, Олену Гайдар, Світлану Дорохову, Людмилу Веселу, Наталію Рязанцеву, Аллу Бубир, Оксану Васютинську, Людмилу Яцюк, Олександру Ростросту, Вікторію Пилипенко, Ольгу Юхименко… Це їхніми та їхніх колег вмілими руками створюється сучасний якісний одяг.
Важливо, що люди мають роботу, а отже, – можливість забезпечувати свої сім’ї, дітей, впевнені у завтрашньому дні, вдосконалюють свою майстерність. Колектив стабільно працює і досягає вагомих результатів.
ТОВ “ВЕЛС” має сертифікат 17 Міжнародного фестивалю моди Kiyiv Fashion, є переможцем конкурсу якості продукції “Полтавська марка”, фіналістом Всеукраїнського конкурсу якості продукції “100 кращих товарів України” 2008 і 2010 років. Директор ТОВ “ВЕЛС” Василь Софінський став переможцем Миргородського загальноміського відкритого рейтингу популярності “Людина року-2010”.

Print Friendly, PDF & Email [1]