- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Доступність і відкритість влади

Валерій Пархоменко зазначив, що торік були затверджені видатки за загальним фондом у сумі 88 млн 63,2 тис. грн та за спеціальним – 3 млн 739,7 тис. грн. Видатки на оплату праці, енергоносії та комунальні послуги профінансовано на 100 відсотків, а на господарське утримання – недофінансовано на 35,2%. Як повідомив Валерій Пархоменко, кошти, що надійшли з Державного бюджету, використані на нагальні потреби структурних підрозділів обласної державної адміністрації, райдержадміністрацій та їх підвідомчих установ. (Докладний звіт по видатках на утримання місцевих державних адміністрацій Полтавської області станом на 1 січня 2011 року надруковано у “Зорі Полтавщини” за 16 березня ц.р. – Авт.).
Валерій Пархоменко також проінформував, що у 2010 році чисельність працівників держадміністрацій скорочено на 13%. Тож нині в обласній ланці працюють 610 чоловік, а в районних – 1828. Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації зауважив, що, на жаль, невисока зарплата спричиняє плинність молодих кадрів, які, певний час пропрацювавши на державній службі, йдуть до інших структур.
– Взагалі ж детальне оприлюднення використання коштів обласною державною адміністрацією та відповідними районними структурами виконавчої влади вкотре підтверджує доступність і відкритість нинішньої влади, – підсумував Валерій Пархоменко. Також він відповів на запитання журналістів.

Print Friendly, PDF & Email [1]