- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Гаряча пора аграріїв

На Полтавщині під урожай 2011 року посіяно озимих на зерно 343,1 тис. га, у тому числі пшениці – 314,5 тис. га. Констатовано, що 60% озимих посівів перебувають у хорошому стані, 39% – в задовільному.
Прогнозується посіяти ярі культури на площі майже 1,3 млн га, що на рівні минулого року. З них ярих зернових та зернобобових культур – 639 тис. га. Забезпеченість насіннєвим матеріалом становить 104%, мінеральними добривами – 92%. У більшості господарств області завершується ремонт сільськогосподарської техніки.
Олександр Удовіченко акцентував увагу на недостатній оперативності та ефективності роботи державних програм дотування сільгосптоваровиробників регіону та дав відповідні доручення щодо інформування керівництва Мінагрополітики із зазначених питань.
Також на нараді підбито підсумки зовнішньої торгівлі підприємств області за 2010 рік та перспективи її розвитку в 2011 році. Обсяг експорту товарів підприємствами області збільшився на 73,9 відсотка, імпорту – на 101,9 відсотка. Позитивне сальдо зовнішньоторговельного обороту товарів і послуг склало 734,5 млн дол. США.
На нараді було розглянуто ряд інших актуальних питань.

Print Friendly, PDF & Email [1]