- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина

Вшанували пам’ять земляка

громадськість Диканьки вшанувала пам’ять патріота рідного краю – художника, скульптора, заслуженого майстра народної творчості України, почесного громадянина селища Леоніда Ільченка. На будинку, де мешкав Леонід Харитонович, відкрито меморіальну дошку на його честь. Переможцем конкурсу на кращий ескіз дошки стала місцева художниця Ніна Ковальчук. Право ж відкрити її було надано внучці майстра, учениці Розсошенської гімназії (Полтавський район) Марії Ковальській і неодноразовій переможниці районних конкурсів юних художників, учениці Диканської гімназії Зіні Горбач. 
Спогадами про Леоніда Ільченка поділилися директор історико-краєзнавчого музею Лідія Грубич, член Національних спілок письменників і журналістів України Іван Нечитайло, диканський поет Віктор Булава, художник Микола Жовноватий, друг родини Валентина Коба, племінниця Людмила Савченко і вдова художника Галина Ільченко.

Прийшла весна, та грип не відступає

у  Машівському районі та місті Лубнах грип не здає своїх позицій. Через це, як повідомили у прес-службі головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, в області закрито 14 загальноосвітніх шкіл, і зокрема всі школи Лубен.
Високі рівні захворюваності в Комсомольську, Кременчуцькому та Решетилівському районах, зростання захворюваності спостерігається також у Шишацькому, Котелевському районах.
За минулий тиждень в області захворіли на грип та ГРВІ майже 9 тисяч громадян. Показник захворюваності нижче епідемічного порогу на 31%. З початку епідсезону вакцинацію проти грипу отримали 14108 мешканців області.

Злочинність набуває економічного підгрунтя

Про боротьбу з організованою злочинністю, корупцією та хабарництвом в області йшлося на прес-конференції першого заступника начальника – начальника управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України у Полтавській області Михайла Кривошея.
Він поінформував представників ЗМІ, що за два місяці нинішнього року підрозділами УБОЗу припинено діяльність 12 організованих злочинних груп, у тому числі 8 – економічного спрямування, які скоїли більше 40 злочинів. До суду направлено 6 кримінальних справ. Матеріальні збитки, завдані злочинними посяганнями, склали понад 1 мільйон 300 тисяч гривень. Під час досудового слідства забезпечено повне відшкодування матеріальних збитків, завданих злочинними діяннями. Окрім того, з метою забезпечення відшкодування завданих збитків накладено арешт на майно на загальну суму понад 3 млн грн.
Михайло Кривошей наголосив, що за результатами роботи управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Полтавській області нині знаходиться в державі у першій п'ятірці.
За словами начальника обласного УБОЗу, якщо раніше злочинність мала переважно кримінальний характер, то зараз вона, як правило, набуває економічного підгрунтя. Так цього року підрозділами боротьби з організованою злочинністю Полтавщини припинено діяльність чотирьох організованих груп та розкрито 19 злочинів, пов'язаних із використанням бюджетних коштів. Також працівники УБОЗу викрили три факти хабарництва, два з яких – із сумами понад 10 тисяч гривень, отриманих за вирішення земельних питань. До відповідальності за вищевказаними фактами притягуються начальник одного з районних відділів Держкомзему і працівник міського військового комісаріату. Із початку року викрито 13 злочинів із ознаками кримінальної корупції, за якими порушено 10 кримінальних справ.

Print Friendly, PDF & Email [1]