- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Олександр Удовіченко: “Ми цінуємо, що Московська область буде нашим партнером”

Олександр Удовіченко зустрівся з губернатором Московської області Борисом Громовим та членами Уряду Московської області. Відбулася церемонія підписання Угоди між Полтавською обласною державною адміністрацією України і Урядом Московської області Російської Федерації про торговельно-економічну, науково-технічну і культурну співпрацю. У зустрічі також взяли участь перший заступник Голови Уряду Московської області Ігор Пархоменко, члени підмосковного кабінету міністрів, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Росії Володимир Єльченко, заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Володимир Замикула, Полтавський міський голова Олександр Мамай, голова Решетилівської районної державної адміністрації Юрій Дмитренко, представники ділових кіл Полтавської та Московської областей.
Губернатор Московської області Борис Громов привітав делегацію Полтавської області й зазначив, що Росію й Україну поєднують давня дружба та співробітництво. Він наголосив, що найбільший товарообіг Московської області – саме з Україною, як серед країн СНД, так і серед інших держав.
У 2010 році загальний товарообіг між Московською областю та Україною становив 1 млрд 710 млн доларів США, а це на 55 відсотків вище порівняно з попереднім роком. Зовнішньоторговельний обіг послуг Полтавщини з Російською Федерацією у 2010 році становив 13,06 млн доларів США. При цьому експорт становив 6,34 млн доларів США, а імпорт – 6,72 млн доларів США. Сукупний обсяг прямих інвестицій із Російської Федерації у підприємства Полтавщини на 1 січня 2011 року становив 17,84 млн дол. США.
Перспективними напрямками співробітництва Полтавської та Московської областей були названі енергозберігаючі технології, будівництво комплексів логістики, переробка сільгосппродукції, а також співпраця у сфері освіти і культури, спорту і туризму. Нині між Московською областю та Україною реалізовано більше 50 угод про співпрацю. Так, планується підписання Угоди між Решетилівським районом Полтавської області та Озерським районом Московської області, а також Угоди між Полтавською обласною радою та Московською обласною думою. Під час зустрічі було опрацьовано питання щодо подальшого співробітництва між містами Полтава та Хімки.
Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко подякував губернатору Московської області Борису Громову за теплий прийом і зазначив: “Наші відносини перебувають на підйомі, наша дружба непохитна. Ми цінуємо, що Московська область, яка є в Росії авторитетною, буде нашим партнером”.
Інформація “Зорі Полтавщини”.

Print Friendly, PDF & Email [1]