- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Комунальні об’єкти – під контроль депутатів

Депутати оглянули виробничі потужності ТОВ «Кременчуцька міська друкарня», яке з 2006 року орендує об’єкт спільної власності територіальних громад області – цілісний майновий комплекс «Видавництво «Кременчук».
Як зазначив директор ТОВ Леонід Паренков, за час оренди значно зросли обсяги виробництва, створено нові робочі місця, придбано обладнання, освоєно випуск нових видів продукції. Це дало змогу розпочати комплекс ремонтних робіт, поліпшити умови праці поліграфістів. За п’ять років у розвиток підприємства інвестовано 934 тис. грн.
– Оглянувши підприємство, ми переконалися, що оренда цілісного майнового комплексу «Видавництво «Кременчук» стала стимулом для його розвитку, ефективного використання комунального майна, – підкреслив Микола Ганнущенко.
Відтак комісія рекомендувала управлінню майном обласної ради підготувати та внести на розгляд сесії проект рішення про продовження терміну оренди цілісного майнового комплексу «Видавництво «Кременчук» ТОВ «Кременчуцька міська друкарня» на десять років.
У складній ситуації перебуває нині комунальне видавництво «Кобеляки». За останні роки суттєво зменшився обсяг робіт і послуг, що надає це підприємство. Прибуток за минулий рік склав лише 17 тис. грн. Присутній на засіданні голова районної ради Юрій Тагадюк висловив готовність районної ради прийняти у спільну комунальну власність району цей об’єкт, забезпечити його функціонування та розвиток.
Після обговорення, в якому взяли участь голова комісії Микола Ганнущенко, депутати Микола Перепелиця, Ігор Супруненко, начальник управління майном обласної ради Сергій Сагайдачний, виконуючий обов’язки директора видавництва Михайло Ольшницький, комісія ухвалила рекомендувати Кобеляцькій районній раді підготувати пропозиції стосовно перспективи використання комунального підприємства «Видавництво «Кобеляки» та внести їх на розгляд обласної ради.
У ході засідання депутати розглянули також питання про реалізацію заходів Програми розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження у Полтавській області на 2008–2011 роки щодо випуску соціально значущих книг, проведення виставкових заходів та конкурсу «Краща книга Полтавщини”. За інформацією начальника головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації, депутата обласної ради Миколи Перепелиці, у 2011 році, виконуючи профільну Програму, необхідно здійснити видання суспільно значущих книг, взяти участь у книжкових виставках, провести конкурс «Краща книга Полтавщини». Втім, кошти на ці заходи в обласному бюджеті на нинішній рік не передбачені. Депутати рекомендували головному фінансовому управлінню облдержадміністрації при внесенні змін до показників обласного бюджету на 2011 рік передбачити для цього 232 тис. грн.
***
Під головуванням Івана Гальченка відбулося виїзне засідання постійної комісії з питань освіти, науки, культури. Депутати ознайомилися з матеріальною базою обласних комунальних закладів освіти та культури – Михайлівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Диканського району, Розбишівської школи-інтернату Гадяцького району, Гадяцького дитячого будинку, Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату I–III ступенів ім. Є.П. Кочергіна, училища культури.
Депутати відзначали – за останні роки створена потужна матеріальна база, завдяки якій усі навчальні предмети викладаються у спеціалізованих приміщеннях, предметних кабінетах, забезпечених необхідною педагогічною літературою, комп’ютерною, відео- й аудіотехнікою, інтерактивними дошками. Шкільні заходи та свята проводяться у відремонтованих та обладнаних актових залах. Вихованці шкіл-інтернатів забезпечені п’ятиразовим харчуванням, необхідним одягом, взуттям, покращується їх медичне обслуговування.
По закінченні виїзного засідання депутати Ірина Балибіна, Тетяна Капліна, Володимир Беседа, Микола Несен, Руслана Крайнова та Петро Ворона одноголосно підтримали пропозицію Івана Гальченка щодо подальшого проведення виїзних засідань комісії для вивчення проблемних питань обласних комунальних закладів. Депутати розглянули проект обласної Програми “Попередження виникнення аварійних ситуацій в окремих загальноосвітніх навчальних закладах області на 2011 рік”.
За даними заступника начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації Світлани Горбаньової, обсяг фінансування Програми з обласного бюджету становить 1 млн 642 тис. грн  – на будівництво топкової у ЗОШ       № 7 м. Миргорода та реконструкцію будівлі Гоголівської ЗОШ Шишацького району. Члени постійної комісії вирішили детально вивчити ситуацію на цих об’єктах та розглянути проект Програми на наступному засіданні.

Print Friendly, PDF & Email [1]