- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Боротьбу з хабарництвом посилюють

Зазначалося, що за перший місяць нинішнього року на Полтавщині викрито 15 фактів хабарництва. Загальна сума хабарів складає 45 тис. грн. Уже порушено 7 кримінальних справ. У бюджетній сфері виявлено 33 злочини цієї категорії. У двох випадках сума матеріальних збитків перевищує 1 млн грн. Також правоохоронцями викрито злочини у кредитно-фінансовій сфері, паливно-енергетичному й агропромисловому комплексах, сферах інтелектуальної власності, комп'ютерних технологій і грального бізнесу.
У полі зору правоохоронців – і "гаряча" тема гречки. Представники управління ДСБЕЗ разом із співробітниками ДПА у Полтавській області здійснюють постійний моніторинг цін на гречану крупу. Також проводяться спільні перевірки з Державною інспекцією з контролю за цінами у Полтавській області. Нині відпрацьовано 65 об'єктів торгівлі, у тому числі 12 продовольчих ринків, встановлено 5 фактів завищення цін на гречку, на порушників складено протоколи про адміністративну відповідальність та накладено штрафів на суму 4790 грн. Робота у цьому напрямку триває.
На завершення прес-конференції Дмитро Пасєка окреслив пріоритетний напрямок роботи підрозділів управління державної служби боротьби з економічною злочинністю – документування фактів хабарництва. З метою отримання відповідної інформації від населення в управлінні цілодобово діють телефони довіри: 51-76-53 та 51-76-43. За ними громадяни можуть повідомляти інформацію про порушення у будь-якій сфері економіки.

Учасники прес-конференції відповіли й на інші запитання журналістів.

Print Friendly, PDF & Email [1]