- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Об’єднавши зусилля, рухатись уперед

В лікарню щороку потрапляє чимало потерпілих у ДТП, торік майже двісті хворих було доставлено з інфарктами та інсультами, проведено 130 екстрених оперативних втручань та 1200 порожнинних. Варто додати, що необхідність створення відділення такого класу випливає й із підготовки до Євро-2012. Роботи з облаштування відділення виконано протягом року. З області надійшло необхідне медичне обладнання (дихальні апарати, електрокардіографи, системи ультразвукової діагностики, дефібрилятори, функціональні ліжка) – на загальну суму майже мільйон гривень. У відділенні встановлені відеокамери спостереження, і нині лікар може на моніторі відслідковувати стан хворих. Матеріальна база сформована повністю, і тепер, за словами головного лікаря, усе залежить від лікарів. Такі спеціалісти з відповідним професійним рівнем, кваліфікацією та підготовкою є. І зараз треба працювати на перспективу, щоб застосовувати інноваційні технології.
На урочистостях з нагоди відкриття відділення голова райдержадміністрації Микола Купріян та голова районної ради Олексій Нечіпоренко висловили подяку за підтримку обласній державній адміністрації та обласній раді, адже у реанімаційне та відкрите нещодавно патолого-анатомічне відділення вкладено кошти не тільки районного, а й обласного та державного бюджетів.
– Відкриття двох нових відділень – це результат спільних зусиль усіх рівнів влади, – наголосив у виступі голова обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко. – У нинішніх скрутних економічних умовах співфінансування є важливим резервом вирішення багатьох важливих питань. Такий підхід дасть можливість хоч і поступово, але поліпшувати медичне обслуговування населення області. Нещодавно аналогічні відділення відкрито у Великобагачанській, Решетилівській, Хорольській та Шишацькій центральних районних лікарнях.
Серед першочергових завдань, за словами Олександра Удовіченка, – будівництво обласного протитуберкульозного диспансеру, оновлення відділень обласної лікарні, реконструкція базових відділень районних лікарень.

Print Friendly, PDF & Email [1]