- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Професіонал і його справа

Миргород цілком справедливо називають містом-курортом, перлиною Полтавщини і України. У санаторіях “Хорол”, “Березовий Гай”, “Миргород” та “Полтава” до послуг відпочиваючих – сучасне лікувально-діагностичне обладнання, висококваліфіковані лікарі, дієтичне харчування. Але так було не завжди. Василь Іванович згадує, як 32 роки тому, закінчивши Полтавський сільськогосподарський інститут, він зайняв посаду старшого інженера з курортного обладнання. Директором курорту тоді працював Іван  Ігнатенко. Він і навчив Василя Квашу тому, що від його професійної майстерності залежить не лише якісна робота складних лікувально-діагностичних приладів, а й ефективність оздоровлення відпочиваючих. Молодий спеціаліст виявився здібним учнем у багатогранній курортній сфері. Нині, досягши професійної майстерності й мудрості, він знає ціну кожній вкладеній у будівництво, ремонт чи благоустрій території курорту гривні. Витрачає кошти розумно, розсудливо. На його переконання, найефективнішими є капіталовкладення в охорону здоров’я людей.
У цій благородній роботі Василь Іванович має однодумців у особі генерального директора, головного лікаря курорту Олександра Гавловського, головного бухгалтера, заслуженого економіста України Миколи Величка, головних лікарів санаторіїв: “Хорол” – Наталії Коп’як, “Березовий Гай” – Андрія Мандрики, “Миргород” – Петра Гриневича, “Полтава” – Ніни Мельник. Пліч-о-пліч із Василем Івановичем працюють директор філії комбінату благоустрою Юрій Торяник, начальник дільниці озеленення Олександр Ошека, майстри будівельних справ Сергій Верещак, Юрій Бабенко та інші.
Відколи Василь Кваша опікується матеріально-технічним забезпеченням оздоровниць, тут щороку на будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти витрачається близько 15 млн грн. До бюджетів усіх рівнів та різних фондів від курорту щороку надходить близько 30 млн грн. Курорт є одним із найбільших платників податків до міського бюджету. І якщо Миргород упродовж останніх років посідає призові місця у конкурсі на кращий благоустрій серед міст України з населенням до 50 тисяч чоловік, то не в останню чергу – завдяки ЗАТ “Миргородкурорт”.
Проте не лише виробничими справами живе Василь Кваша. Наділений непересічним талантом, він сам гарно співає і гордиться курортним ансамблем знаних далеко за межами України “Миргородських парубків” під керівництвом заслуженого працівника культури України Михайла Троцака, дитячим танцювальним колективом “Джерельце” хореографів Тетяни Загорської та Валентини Дорофєєвої. Мистецтво дає йому наснагу для нових трудових здобутків.

Леонард НІКОЛАЄНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]