- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Закон і час

Як повідомила заступник начальника відділу прокуратури області Людмила Армеєва, на нараді зазначалося, що вжиті упродовж 2010 року заходи зі зміцнення законності та правопорядку в регіоні певною мірою сприяли окремим позитивним тенденціям у динаміці та структурі злочинності. Зокрема, її темпи стали поступово уповільнюватися. Однак загалом по області злочинність зросла на 19%, а у м. Комсомольську, Пирятинському, Новосанжарському та Оржицькому районах – на 60%.
Хоча кількість особливо тяжких злочинів зменшилася на 12%, все ж кількість тяжких злочинів зросла майже на чверть. Левову частку       в структурі злочинності займають кримінальні прояви майнової спрямованості, яких зареєстровано майже 11 тисяч. Практично по всіх злочинах проти власності прослідковується тенденція до зменшення. Але через зниження рівня життя населення на чверть зросла кількість шахрайств. Знову поширилися випадки обману людей під приводом "зняття порчі" та "наговорів". Окрім цього, нерідко шахраї приходять до одиноких громадян похилого віку під виглядом соціальних працівників, представників різних фондів, банківських установ та заволодівають грошима.
Основну вагу в структурі злочинності становлять крадіжки, яких зареєстровано майже 10 тисяч, причому їх кількість зросла вдвічі. Найбільш поширеними об'єктами викрадення є гроші, золоті вироби, мобільні телефони, аудіо- й відеотехніка, а у селах – домашня живність, металеві вироби та велосипеди. Нерідко до скоєння злочинів проти власності причетні особи, котрі вживають наркотики.
На зібранні йшлося про необхідність поглиблення профілактичної діяльності як з боку правоохоронних органів, так і з боку органів влади та місцевого самоврядування. Учасники наради ухвалили постанову, якою передбачено низку організаційно-практичних заходів, спрямованих на активізацію роботи по зазначених напрямках.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]