- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У постійних комісіях обласної ради

У порядку контролю члени комісії розглянули та погодили перелік і напрямки використання капітальних видатків, які пропонуються до фінансування в 2011 році за рахунок галузі “Культура”. Понад 2 млн грн будуть спрямовані закладам, що належать до об’єктів спільної власності територіальних громад області.
Були обговорені проекти обласних програм, які вносяться на затвердження третьою сесією обласної ради: Програми правової освіти населення області на 2011 – 2015 роки, Програми сприяння соціально-виховній роботі з засудженими в установах кримінально-виконавчої служби Полтавської області на 2011 – 2012 роки, Програми розвитку обласного комунального підприємства “Аеропорт – Полтава” на 2011 рік та заходи з погашення заборгованості по заробітній платі. Проекти цих програм комісія рекомендувала внести на розгляд сесії.
Депутати заслухали інформацію Володимира Онищенка про роботу, яка проводиться керівництвом обласної ради, щодо впорядкування правовстановлюючої документації на об’єкти спільної власності територіальних громад області.

***

Під головуванням Миколи Данилейка відбулося засідання постійної комісії з питань промислової політики, підприємництва та інвестицій, в роботі якого взяв участь перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко. Комісія розглянула і підтримала внесення на розгляд сесії питань про забезпечення виконання постанов Національної комісії регулювання електроенергетики України, про план роботи обласної ради на 2011 рік, продовження дії обласної програми надання депутатами обласної ради допомоги малозахищеним громадянам.
Депутат Геннадій Коваленко, представник фракції “Фронт Змін”, озвучивши її позицію, заявив про незгоду із запланованим підвищенням тарифів на опалення і гаряче водопостачання. Замість цього фракція пропонує обласним теплопостачальним підприємствам впроваджувати більш дієві заходи з енергозбереження у системах теплопостачання міст та районів. Про необхідність таких заходів говорив і депутат Анатолій Трефілов.
Перший заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Олександр Тонков відзначив, що проблема енергозбереження в цій галузі потребує комплексного вирішення із залученням коштів населення. Заступник генерального директора обласного підприємства “Полтаватеплоенерго” Володимир Семирот зазначив, що протягом 2010 року підприємством було використано 17,7 млн грн на енергозберігаючі заходи, але через невідповідність тарифів на житлово-комунальні послуги та вартості послуг, що надаються підприємствами галузі, витрачено значно менше коштів, ніж було заплановано.

***

Засідання постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування провела її голова Тетяна Корост за участю заступника голови облдержадміністрації Володимира Замикули. Основна дискусія депутатів Олега Овчаря, Івана Панасенка, Віктора Скочка, Івана Коваля, Ігоря Мазепи, Анатолія Попельнюха, Ігоря Чобітька, Андрія Прокоф’єва, Ігоря Проценка, начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Олександра Сеня, міського голови Хорола Ігоря Свириденка розгорнулася навколо проекту регіональної цільової Програми поводження з непридатними хімічними засобами захисту рослин на 2011–2013 роки, представленої начальником управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Михайлом Андрусенком.
За оцінками Державної інспекції захисту рослин області, на території Полтавщини нині накопичено 752,8 тонни невизначених, непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР), найбільше – у Хоролі. Стан зберігання названих пестицидів незадовільний, і вони потребують нагальної утилізації. Проте  установка із знешкодження непридатних ХЗЗР, на проектування та виготовлення якої свого часу було витрачено з обласного бюджету 1 млн 520 тис. грн, потребує подальшого удосконалення.
У підсумку обговорення комісія вирішила рекомендувати обласній раді підтримати запропоновану концепцію розв’язання цієї проблеми, а саме: паралельну реалізацію двох варіантів – знешкодження непридатних пестицидів та отрутохімікатів за межами України за допомогою Національного центру поводження з небезпечними відходами      (м. Київ) або за допомогою розробленої фахівцями УкрДНТЦ “Енергосталь” пересувної дослідно-промислової установки після усунення її технологічних недоліків та завершення отримання дозвільних документів у Міністерстві екології та природних ресурсів України. Загалом для ресурсного забезпечення регіональної цільової Програми передбачається залучити 18 млн 306 тис. гривень.

***

Постійна комісія з питань аграрної політики та земельних відносин на своєму зібранні розглянула проект Регіональної цільової Програми поводження з непридатними хімічними засобами захисту рослин на 2011– 2013 роки. У засіданні, яке вів голова комісії Володимир Несен, узяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула.
У ході засідання депутати також розглянули питання про забезпечення виконання постанов Національної комісії регулювання електроенергетики України, погодили план роботи постійної комісії на 2011 рік.
Володимир Замикула ознайомив депутатів із завданнями, які визначені облдержадміністрацією на 2011 рік із забезпечення ефективної роботи АПК, розвитку соціальної інфраструктури сільських населених пунктів.
***
Під головуванням Дмитра Хрістова, за участю першого заступника голови обласної ради Володимира Онищенка пройшло засідання постійної комісії з питань забезпечення законності та правопорядку. Депутати погодили проекти Програми правової освіти населення області на 2011– 2015 роки та Програми сприяння соціально-виховній роботі з засудженими в установах кримінально-виконавчої служби на 2011–2012 роки, які представили начальник головного управління юстиції в Полтавській області Тетяна Колотілова та заступник начальника управління Держдепартаменту України з питань виконання покарань в області Павло Тронь.
Також депутати схвалили проект сесійного рішення про продовження дії обласної Програми надання депутатами обласної ради допомоги малозахищеним громадянам в 2007–2011 роках до кінця шостого скликання та внесення змін до Положення про порядок та умови надання разової грошової допомоги.

Прес-служба обласної ради
Print Friendly, PDF & Email [1]