- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина

І хоча минулий рік для нашого підприємства, як і для всієї промисловості, був важким, утім, вдалося досягти зростання обсягів виробництва на 32 відсотки, а зарплату – збільшити на 57,8 відсотка. Це вселяє віру, що поточний рік буде значно успішнішим, насамперед завдяки впровадженню на виробництві нових технологій і нарощуванню потужностей із випуску продукції високої якості, попит на яку постійно зростає”.
Оптимістичні сподівання керівництва цілком поділяє й численний колектив підприємства, зібравшись на святкування визначних дат у міському Палаці культури. Отримавши на свою адресу привітання й нагороди від облдержадміністрації, місцевої влади, працівники всіх структурних підрозділів заводу й справді почувалися іменинниками. Чудовим подарунком від адміністрації був святковий концерт за участю відомих вітчизняних артистів.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Активність, ініціативність, конкретність

У  Полтаві відбулося громадське обговорення державної молодіжної політики. Ініціатором заходу став відділ у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації спільно з “Молодіжним парламентом Полтавщини”. Начальник відділу Наталія Шкоденко, зокрема, зазначила:
– Із 2002 року на Полтавщині діяли як молодіжна студентська рада, так і молодіжна рада. Але останнім часом їхня діяльність мінімізувалася. Нині зі 179 офіційно зареєстрованих в області молодіжних громадських організацій із нами реально співпрацює тільки 20.
За її словами, зусилля молодих людей треба активізувати для вирішення їхніх же потреб. З цією метою і була проведена зустріч лідерів молодіжних та дитячих громадських організацій, представників органів студентського самоврядування полтавських вузів.
Учасники заходу обговорили роботу з виконання обласної програми “Молодь Полтавщини”. У її рамках представникам громадських організацій було запропоновано взяти участь у конкурсі молодіжних програм і проектів.
– У цьому напрямку ми працюватимемо із кожною громадською організацією, – зауважила Наталія Шкоденко. – Потім вирішуватимемо, чи це буде її власний проект, чи спільний із нашим відділом.
Окрім цього, організатори заходу запропонували лідерам громадських організацій пройти спеціальне навчання на базі обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Їм читатимуть лекції працівники облдержадміністрації та обласної ради. По закінченні курсів слухачі матимуть можливість пройти стажування в органах влади та бути зарахованими до кадрових резервів.

Тетяна ТИМЧЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Стартували “Уроки доброти”-2011

У  Полтавському музичному училищі імені М.В.Лисенка пройшов концерт фортепіанної музики в рамках проекту “Уроки доброти” народного артиста України, голови обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки Германа Юрченка.
Цього разу його провів харків’янин, лауреат міжнародних конкурсів “Рим-2009” та “Барселона-2010”, студент Київської національної музичної академії імені П.І.Чайковського та інтернаціональної фортепіанної академії в Імоле (Італія) Денис Жданов. Він запропонував слухачам музику видатного польського композитора і піаніста Фридерика Шопена та Ісаака Альбеніса, Мануеля де Фалья, Антоніо Солера.

Лідія ЧЕРПАКОВА
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email [1]