- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У постійних комісіях обласної ради

У ході розгляду проекту Комплексної програми розвитку освітньої галузі області на 2011–2015 роки, який репрезентував начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації, депутат обласної ради Володимир Мирошниченко, Іван Момот відзначив інноваційний підхід до право-творчості з боку  розробників проекту. Також із врахуванням зауважень і пропозицій Івана Момота, Володимира Онищенка, Володимира Марченка, Валерія Пархоменка, членів комісії Дмитра Гапчича, Валерія Головка, Павла Лаврика, Олександра Масенка, Лариси Передерій, Григорія Перерви, Юрія Цомартова та Юрія Шляхового в цілому підтримано і вирішено винести на розгляд сесії проекти рішень щодо затвердження Програми створення страхового фонду документації Полтавської області на 2011–2013 роки, обласної Програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2011 рік та інших.  
***
Під головуванням Андрія Соколова пройшло засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму, в роботі якого взяли участь голова обласної ради Іван Момот, його заступник Володимир Марченко. Депутати, зокрема, проаналізували виконання програм розвитку туризму на 2002–2010 роки, "Молодь Полтавщини" та оздоровлення і відпочинку дітей у 2009–2010 роках.
Як повідомила начальник відділу з питань туризму і курортів облдержадміністрації Лариса Онищук, в області  створений банк даних для розвитку туристично-курортної сфери Полтавщини, відкрито ряд туристичних об'єктів, розроблено нові маршрути. Зважаючи на те, що туристична галузь формує імідж області, облдержадміністрація пропонує прий-няти аналогічну програму на наступні роки.
Про реалізацію в області державної молодіжної політики і виконання програми "Молодь Полтавщини" депутатам доповіла начальник відділу у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації Наталія Шкоденко. Понад сто молодіжних концертів, фестивалів, конкурсів, інших заходів, проведених у 2009–2010 роках, були спрямовані на розвиток духовності молоді, організацію її змістовного дозвілля. Завдяки роботі обласного молодіжного центру праці 900 молодих людей працевлаштовані. Лише у 2010 році на оздоровлення 72,6 тисячі школярів, які потребували особливої соціальної уваги та підтримки, з обласного бюджету було спрямовано понад 5,4 млн грн. Цю інформацію комісія взяла до відома.
На пропозицію Володимира Марченка відділу в справах сім'ї та молоді ОДА рекомендували провести конкурс "Студент року" під егідою обласної ради. Депутат Володимир Онищенко порушив на комісії питання організації роботи студентських будівельних загонів.  
Депутати підтримали пропозицію голови комісії Андрія Соколова про створення Координаційної ради з питань фізичної культури і спорту як дорадчого органу профільної постійної комісії обласної ради. Комісія також розглянула та рекомендувала внести на розгляд сесії проект рішення "Про забезпечення виконання постанов НКРЕ", який передбачає введення затверджених Національною комісією регулювання електроенергетики України тарифів на теплову енергію та приведення у відповідність до них тарифів на послуги опалення та постачання гарячої води, що надаються обласними комунальними підприємствами теплового господарства "Полтаватеплоенерго", "Лубнитепло-енерго", "Миргородтеплоенерго".

Прес-служба обласної ради
Print Friendly, PDF & Email [1]