- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Виконавча влада: регіональний аспект

Саме із зустрічі з трудовим колективом медичних працівників районної лікарні розпочалася робоча поїздка голови облдержадміністрації у Шишацький район. Насамперед Олександр Удовіченко звернувся до лікарів зі словами вдячності за турботу про здоров’я мешканців району. Він привітав медиків із такою визначною подією, як відкриття відділення анестезіології, побажав успіхів у їхній благородній праці, а також запевнив, що галузь охорони здоров’я і в подальшому залишатиметься пріоритетною для влади.
Як розповів присутнім головний лікар Шишацької ЦРЛ Микола Корячка, відкриттю відділення передував період копіткої праці з підготовки приміщень, залучення коштів.
– З відкриттям відділення ми зможемо вдосконалити надання медичної допомоги жителям нашого району, – зазначив головний лікар. – Крім того, в такий спосіб провели оптимізацію використання площ нашої лікарні. Ми вдячні за те, що ідею створення цього відділення підтримала районна влада, схвалило головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації.
З місцевого бюджету на облаштування відділення було виділено близько 300 тисяч гривень, за які провели ремонт і закупили необхідне обладнання, розповів, вітаючи медичний колектив, голова Шишацької райдержадміністрації В’ячеслав Білаш. Окрім того, за його словами, минулого року на ремонт пологового відділення та відділення анестезіології з позабюджетних джерел було використано близько 1 млн грн. Зокрема, спонсорами виступили ЗАТ “Нафтогазвидобування”, ЗАТ “Пласт”, які проводять видобуток вуглеводнів на території району. “Це добра справа. Там, де іде видобуток, експлуатуються родовища, і повинні вкладатися соціальні кошти”, – наголосив Олександр Удовіченко.
Виконуючий обов’язки начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Курилко передав Шишацькій ЦРЛ сучасний дихальний апарат. Вітаючи медиків, він зазначив, що нині політика держави й обласного управління направлена на розвиток екстреної медицини.
У відкритті відділення анестезіології також взяли участь ректор Української медичної стоматологічної академії, депутат обласної ради В’ячеслав Ждан, голова Шишацької районної ради Юрій Лубенець, головний лікар Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В.Скліфосовського Євген Скалянський, представники підрядних організацій, спонсори.
***
У ході робочої поїздки до Шишацького району голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко ознайомився з роботою підрозділу “Насіннєва лінія” виробничого підрозділу “Агрофірма “Шишацька” ТОВ “Агрофірма ім. Довженка”, яка входить до структури агропромислового холдингу “Астарта-Київ”. Про роботу підрозділу розповів генеральний директор ТОВ “Агрофірма ім. Довженка”, депутат обласної ради Віктор Скочко.
– Ми проаналізували: аби отримувати високі врожаї ранніх зернових на європейському рівні, потрібне насамперед якісне насіння. У нас є власне насіннєве господарство, але не було лінії для підготовки насіння – очистки, калібровки тощо. Тому в 2008 році прийняли рішення побудувати її, тим паче, що холдинг “Астарта-Київ” динамічно розвивається. Якщо на той час оброблялося 170 тисяч гектарів землі, то на сьогоднішній день – вже близько 200 тисяч гектарів, у тому числі 110 тисяч гектарів – на Полтавщині. На виробництві зайняті понад 2,5 тисячі працюючих. Місце для будівництва було вибране в Шишаках. На цьому міні-заводі до посівних кондицій буде доводитися насіння озимої пшениці, ячменю, сої.
***
Низку приємних подій продовжило урочисте відкриття після реконструкції цеху з виробництва комбікормів виробничого підрозділу “Комбікормовий завод” ТОВ “Агрофірма ім. Довженка”, в якому взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. Як розповів Віктор Скочко, вся технологічна лінія комбікормового заводу виготовлена на Полтавщині – на Хорольському механічному заводі. Її вартість – близько 3 млн грн, потужність – 10 тонн комбікорму за годину, що дозволить агроформуванню не лише забезпечувати власні потреби, а й реалізовувати продукцію іншим сільгоспвиробникам.
Після ознайомлення з роботою цих важливих для району і Полтавщини об’єктів Олександр Удовіченко провів зустріч із керівниками району, сільськогосподарських підприємств, фермерами. Під час зустрічі голова Шишацької райдержадміністрації В’ячеслав Білаш підкреслив: у тому, що район посідає передові місця в обласних рейтингах, – велика заслуга аграріїв. Зокрема, за підсумками 2010 року Шишацький район – лідер в області з валового виробництва молока.
***
На завершення зустрічі голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко вручив Почесні грамоти облдержадміністрації директору виробничого підрозділу “Агрофірма “Шишацька” Сергію Жиліну та директору виробничого підрозділу “Комбікормовий завод” ТОВ “Агрофірма ім. Довженка” Володимиру Солянику. Голова Шишацької райдержадміністрації В’ячеслав Білаш вручив Почесну грамоту завідуючому виробничим підрозділом “Насіннєва лінія” Івану Коваленку.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]