- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Виконавча влада

За даними обласної санітарно-епідемічної станції, на кінець 2010 року показник захворюваності на гострі респіраторні інфекції в області був нижчий епідпорогового і значно нижчий показника аналогічного періоду минулого року. Захворюваність дітей шкільного віку хоча і на межі епідпорогового, проте знижувалася співвідносно до спаду захворюваності всього населення. Перевищення епідемічних порогів спостерігається в Полтаві, Котелевському, Машівському та Чутівському районах. Найвищі рівні захворюваності – в містах Полтаві, Миргороді, Лубнах, в Карлівському та Чутівському районах (від 78,6 до 102,5 на 10 тисяч населення). В області розроблені плани організаційних, профілактичних та протиепідемічних заходів щодо профілактики грипу та ГРІ. Продовжується імунізація населення. На період можливих епідемічних ускладнень відпрацьований оперативний план розгортання додаткових 2055 ліжок. Створені й повністю оснащені необхідним обладнанням та медикаментами три міжрайонних відділення, в яких надається невідкладна та реанімаційна допомога. В лікувально-профілактичних закладах області забезпечений необхідний резерв лікарняних засобів, є він і в аптечній мережі. В ході обговорення наголошувалося на посиленні інформаційно-просвітницьких та інших заходів, які сприяли б запобіганню поширенню захворюваності.
На апаратній нараді йшлося й про регіональну цільову програму поводження з непридатними хімічними засобами захисту рослин на 2011– 2013 роки, яких на Полтавщині, за даними Державної інспекції захисту рослин у Полтавській області, накопичено понад 725 тонн. На жаль, закуплена в попередні роки дослідно-пересувна установка зі знешкодження пестицидів та отрутохімікатів, розроблена фахівцями УкрДНТЦ “Енергосталь”, потребує усунення недоліків, тому запропоновано до утилізації відходів залучити державне підприємство “Національний центр поводження з небезпечними відходами” Міністерства навколишнього природного середовища України.
За підсумками наради голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко дав відповідні доручення. В роботі наради взяв участь перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко.

Віктор КІКОТЬ
Головне управління інформаційної та

внутрішньої політики облдержадміністрації
Print Friendly, PDF & Email [1]