- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Приємні подробиці

– Це справді грандіозна подія в житті нашого міста, нарешті цей час настав – сьогодні ми заходимо в театр, і це новорічний подарунок для акторів, для глядачів, для усіх полтавців, – сказав директор театру Олексій Андрієнко. – Будівля капітально оновлена. Генеральний підрядник, фірма "СЕН", зробила цей ремонт. Сьогодні у нас лише оглядини, ми поступово будемо переїздити сюди, встановлювати обладнання, декорації, а до дня народження Миколи Гоголя уже тут проведемо традиційний фестиваль "В гостях у Гоголя".
На урочистості завітали голова обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот, міський голова Полтави Олександр Мамай та ще багато гостей, зокрема актори та представники фірм, які виконували ремонтно-реставраційні роботи. Керівники області й міста привітали полтавців із відкриттям театру й пообіцяли всебічну підтримку влади творчому колективу, а також вручили почесні відзнаки представникам різних колективів, які безпосередньо вирішували питання, пов'язані з ремонтом.
Звернувся до перших гостей і актор Богдан Чернявський в образі нашого великого земляка Миколи Гоголя, нагадавши його слова:  "Театр, панове, – це зовсім не дрібниця і анітрохи не порожня річ… Театр – це така кафедра, з якої можна багато сказати світові добра…"
Перший вальс в оновленому холі, сяйво новорічної ялинки, яка щойно тут запалала, іскристе шампанське – то перші акорди свята, головне дійство якого ще попереду, бо його вершиною стане хвилююча зустріч акторів та глядачів.

 Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]