- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Житлово-комунальне господарство

Нині проект "Реформа міського теплозабезпечення в Україні" впроваджено в 36 містах України, 15 з яких, у тому числі й 3 – на Полтавщині, беруть участь у реалізації його другого етапу.
– Започаткований проект унікальний тим, що дає можливість провести енергоаудит і аналіз системи міського теплопостачання, що допоможе контролювати споживання енергії та визначити затрати підприємств, – наголосив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко.
Відтак за рахунок впровадження новітніх технологій, програмного забезпечення та систем обліку покращиться ефективність теплопостачання, а також удосконалиться енерго-планування, зазначив керівник проекту Вільям Такер. Він підкреслив, що, за підсумками цього проекту, Полтава має отримати документ, згідно з яким проходитиме реформування галузі теплопостачання. Надалі він стане основою для розробки нової схеми забезпечення теплоенергією мешканців обласного центру.
Нині в Миргороді за проектом РМТ працюють уже рік, проте й надалі планують його продовжувати.
– За цей період було створено дорадчий комітет, проведено навчання керівників, які займаються питанням енергоменеджменту. За кошти проекту здійснено 22 аудити, – розповів міський голова Миргорода Сергій Соломаха. – Зокрема, вирішено питання з тепломодернізацією одного з дитсадків міста.
Впровадження відповідного проекту має лише позитив, переконані учасники засідання. Адже 50% витрат на енергозабезпечення йдуть із фонду, створеного в рамках РМТ, а інша частина – з міського бюджету.
Розглядаються кілька пілотних проектів із покращення теплозабезпечення бюджетних організацій та житлових будинків у Полтаві. Проекти фінансуватимуться з різних джерел, зокрема з міського бюджету та за
рахунок теплопостачальних підприємств, повідомили учасники наради.

Вікторія БЕЗДУДНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]