- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування?
– У першу чергу – реальних дій для покращення життя, наведення ладу на конкретній території. Громада очікує вирішення життєво важливих проблем, які накопичувалися роками.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– Дієва робота районної ради залежить від проведення установчих сесій. Розуміючи, що вирішення питань, які виникатимуть потім у ході роботи, залежатиме від компетентності депутатського корпусу, ми з великою відповідальністю підійшли до створення колегії, постійних комісій районної ради. З метою надання організаційної і правової допомоги місцевим органам самоврядування створена координаційна рада при голові районної ради. Одне слово – ми сформували дієздатні органи місцевого самоврядування. Зважаючи на те, що вибори пройшли напередодні нового бюджетного року, з перших днів спільно із райдержадміністрацією, головними розпорядниками коштів, працюємо над бюджетом наступного року. У нашому районі є об'єкти нафтогазодобувного комплексу. Резерви додаткового наповнення доходної частини бюджету маємо, шляхи їх реалізації визначені.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Одним із пріоритетних завдань є сприяння селищній та сільським радам у реалізації їх повноважень, наданих Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні". Президентом, Урядом та Верховною Радою України розпочато ряд нових реформ у державі, які необхідно втілювати в життя. Це означає, що треба забезпечити належне функціонування і розвиток галузей освіти, охорони здоров'я, культури, фізичної культури і спорту. Готуємося до відкриття реанімаційного відділення при Шишацькій районній лікарні, до проведення ремонтів у кількох загальноосвітніх закладах, плануємо відновлення роботи дитячих садків, завершення будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям. Проблемним є також питання збереження об'єктів комунальної власності територіальних громад району, ефективного їх використання та утримання. Багато нарікань чуємо від наших людей на автобусне сполучення в межах району, стан доріг, санітарний стан населених пунктів. І все це – тільки незначна частина напрямків роботи на найближчу перспективу.
– Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати з райдержадміністрацією?
– Співпраця є і буде злагодженою, конструктивною. З головою районної державної адміністрації В'ячеславом Білашем я знайомий більше двадцяти років, а крім того, вісім років працювали разом в агропромисловому холдингу "Астарта-Київ". Із перших днів роботи відчувається конкретна допомога з його боку, від заступників голови райдержадміністрації. Стовідсотково впевнений – ця позиція буде збережена, бо реалізація пріоритетів є спільним завданням для обох гілок влади, за нами – підприємства, установи, організації, наші виборці, які від найстаршого до наймолодшого надіються на нас і чекають змін на краще.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]