- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування?
– У Чорнухинському районі вже сформована вертикаль влади, намічені шляхи співпраці із сільськими та селищним головами.
Безперечно, мешканці району очікують змін на краще, в першу чергу – підвищення соціальних стандартів життя, що, власне, й декларує український уряд, а також – створення сприятливих умов для розвитку сільськогосподарського комплексу району. Певні кроки в цьому напрямку вже зроблені. Зокрема, для підвищення якості надання послуг інвалідам та людям похилого віку, які потребують сторонньої допомоги, введений у дію соціальний центр допомоги. Сподіваюся, що у подальшому він розширюватиме свою діяльність. Також 26 листопада 2010 року на сесії районної ради було прийняте рішення про виділення коштів на придбання трактора для допомоги в обробітку присадибних ділянок людям похилого віку.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– Розпочав із глибокого вивчення проблем територіальних громад району. Шукаємо шляхи для об'єднання різних політичних сил, депутатського корпусу.
 – Які пріоритети визначили на перспективу?
 – Розвиток зеленого туризму, забезпечення широких можливостей для переробки сільськогосподарської продукції на місцях шляхом залучення інвесторів до цієї справи. Ви-значаємо шляхи максимального наповнення бюджету району. Сподіваюся, що сільські ради району братимуть активну участь у проекті "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". До речі, наша Чорнухинська районна рада втретє взяла участь у Всеукраїнському конкурсі, який проводив Фонд сприяння місцевому самоврядуванню при Президентові України, і виграла його. Наразі триває будівництво водопроводу в селі Ковалі Кізлівської сільської ради. Хотілося б, щоб усі сільські й селищна ради брали участь у подібних проектах.
 Наш район привабливий для інвесторів. Вони мають змогу без перешкод вкладати кошти у вигідні проекти, на сьогоднішній день не маємо проблем і з орендарями землі, але є певні питання щодо наповнення бюджетів різних рівнів. Над їх вирішенням і працюватимемо. Загалом ми маємо всі можливості для того, щоб наш район розвивався швидкими темпами: у нас є історичні місця, нафта і газ, буре вугілля і торф, мінеральна вода і лікувальні грязі. Але основне наше багатство – це люди.
 – Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати із райдержадміністрацією?
– Нині налагоджена тісна співпраця районної ради з райдержадміністрацією, зокрема у питанні соціально-економічного розвитку району. Хочу наголосити, що більшість депутатів районної, селищної, сільських рад мають активну професійну і громадську позицію, певні напрацювання щодо поліпшення ситуації в районі. Уже намічені спільні завдання та шляхи їх вирішення. Будемо працювати.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]