- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування?
– Всі депутати, що обрані до органів місцевого самоврядування, переконали виборців своїми передвиборними програмами, які були досить змістовними і мали за мету здійснення багатьох конкретних справ, що стосуються життя тієї
чи іншої територіальної громади. Серед цих конкретних справ: освітлення вулиць, ремонт доріг, транс-портне обслуговування жителів сіл, поліпшення водозабезпечення, торговельного, медичного обслуговування, розвиток культури, спорту, функціонування дошкільних закладів, піклування про ветеранів… Тому головне очікування виборців – виконання обіцянок. І зрозуміло, що саме від того, як ради з цим справляться, залeжатиме і їхній авторитет. Тож зараз у нас уже починається своєрідний іспит, у якому найвищою оцінкою є, звісно ж, людська довіра.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– Роль районної ради вбачаю в тому, щоб скоординувати роботу селищної, сільських рад на виконання програм кожного депутата. В даний час всі програми глибоко аналізуємо, плануємо: що, коли, як і за які кошти будемо робити. Всі ці питання координуємо з виконавчою владою та заносимо в план соціально-
економічного розвитку району на 2011 рік і в Програму економічних реформ району до 2015 року.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– У галузі АПК плануємо завершити в районі здійс-нення замкнутого циклу виробництва. А для цього  необхідно побудувати елеватор, молокозавод, хлібозавод. Одним із головних завдань є також впровадження в районі інвестиційного проекту "Більське городище", що включає в себе розвинену туристичну мережу.
Докладатимемо зусиль, щоб завершити в галузі освіти впровадження програми "Тепла школа", а також програми "Якісне, здорове харчування дітей", плануємо відкрити в районі два дошкільних заклади (у Котельві та в Більську).
 Важливим завданням сьогодні є й оснащення закладів охорони здоров'я сучасним медичним обладнанням, вирішення проблеми кадрового забезпечення медичних закладів. Не залишимо без уваги й людей похилого віку, продовжуватимемо роботу зі створення стаціонарних відділень територіального центру.
– Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати з райдержадміністрацією?
– У нас одна мета й одні завдання. Тільки тісна співпраця навколо вирішення конкретних завдань, що стоять перед районом у світлі вимог Програми Президента України Віктора Януковича, дасть змогу нарешті покращити життя людей.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]