- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Виконавча влада

Про підготовчу роботу доповів начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Мирошніченко. Він також поінформував, що направлено звернення до обласного управління лісового та мисливського господарства щодо безкоштовного та пільгового забезпечення навчальних закладів ялинками. Начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Тараненко повідомив під час наради, що питання безкоштовного забезпечення навчальних закладів ялинками вирішено – кожна школа отримає ялинку для проведення святкових заходів.
Сформовано план проведення основних заходів у закладах освіти області, а також районних та міських свят, масових святкових заходів та розваг до дня Святого Миколая, Нового року, Різдва Христового. У період зимових канікул пройдуть новорічні та різдвяні ранки, карнавали, вечори, розважальні програми, дискотеки, студентські бали в усіх закладах освіти області. Студентські творчі колективи підготували розважальні програми для інтернатних закладів, лікувальних установ. Особлива увага приділяється організації благодійних заходів для дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей-чорнобильців, дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей.
17 грудня 2010 року до дня Святого Миколая службою у справах дітей облдержадміністрації буде проведено обласне свято в приміщенні обласного театру ляльок, у якому візьмуть участь діти, котрі опинилися в складних життєвих обставинах. Цього ж дня відбудуться районні, міські, шкільні благодійні свята, присвячені дню Святого Миколая, святкові ранки в усіх інтернатних закладах області, притулках для дітей із запрошенням керівників облдержадміністрації та обласної ради.
За участю керівників області Новорічні свята розпочнуться відкриттям Головної ялинки області в обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді 28–29 грудня 2010 року, на яке запрошені 1330 учнів-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються в загальноосвітніх закладах. 30 грудня 2010 року в приміщенні обласного театру ляльок для учнів-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються в школах-інтернатах Полтави, буде організовано свято “Новорічні пригоди в країні чудес”. Головне управління освіти і науки та відділ у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації забезпечать подарунками учасників свят та концертних програм Головної ялинки області, вихованців інтернатних закладів області, притулків для дітей, вихованців прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, дітей, які виховуються у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.
За повідомленням обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, понад 170 тис. дітей, батьки яких є застрахованими особами, будуть забезпечені солодкими подарунками.
На зимовий відпочинок у 4 заклади оздоровлення поїдуть 300 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються в школах-інтернатах, та 70 учнів загальноосвітніх навчальних закладів, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.
Під час проведення обласної універсіади, спартакіад школярів, учнів професійно-технічних та вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації пройдуть змагання з баскетболу, волейболу, тенісу та, якщо дозволять погодні умови, зимових видів спорту на призи “Золота шайба”, “Весела лижня”. У канікулярний період у закладах освіти розпочинається І етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, І та ІІ етапи обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, товариські зустрічі команд КВК. Екскурсійними поїздками визначними місцями України планується охопити 12,3 тис. учнів області, з яких 3,5 тис. дітей відвідають Головну Новорічно-різдвяну ялинку України та новорічні вистави в культурно-спортивних закладах Києва.
Володимир Мирошніченко наголосив, що під час планування і проведення заходів враховуватиметься ситуація щодо захворюваності на ГРВІ та грип в усіх районах і містах області.
У роботі наради взяв участь перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко.

Прес-служба
облдержадміністрації
Print Friendly, PDF & Email [1]